Samet bey,
Yivsiz tüfekle her yeni tanışanın yaptığı hatayı yapmayın lütfen. Görüntüsüne bakıp da yakışıklı gördüğünüz, biraz askeri silahları anımsatan tüfeklere yönelmeyin. Sizin yaptığınız hatayı zamanında ben de yaptım, şimdi süs olarak duruyorlar.
Eğer uçar avı düşünüyorsanız mobil şoklu bir çift namlulu (Çifte veya süperpoze) ilk seçeneğiniz olsun. Olmadı, 2. seçeneğiniz yarıotomatik, tüp şarjörlü, gerdel beslemeli bir kinetik tüfeğiniz olsun, uçar avı için düşünürseniz mobil şoklu olması iyi olur. Çap olarak İlk tercihiniz mühimmat çeşitliliği ve etkinliği nedeniyle 12 Çap olsun. 20 Gauge tüfek de seçenekler arasında olabilir. Av için daha aşağı kalibrelere yönelmeyin.
Aslında sanayi 16 Gauge tüfekleri kadük etmeseydi benim tercihim o çap olurdu. Ama maalesef günümüzde kendiniz doldurmuyorsanız mühimmat bulması ve çeşitliliği en sıkıntılı çap konumunda.
Namlu boyu kara avı için 47 -51- 61 cm olabilir. Uçar avı için düşünüyorsanız 66-71 namlu boyunu tercih edin
Resmini koyduğunuz bir pompalı tüfek. Pompalı tüfek kullanması zor, seri atışı tecrübe yetenek kazandıkça artan (en az 4000 atımdan söz ediyorum), tutukluk yaptığında sorun çözmesi zor bir platformdur. Av için ve pompalı deneyimi olmayanlarda İlk seçenekler arasında bence olmamalıdır.
Saygılar