Abilerim üstadlarim hepinizi saygiyla selamliyor yardimlariniza ihtiyacim oldugunu dile getirip , ilgilenip yardimci olanlara simdiden tesekkurlerimi iletiyorum .
7 tufegimin arasindan Baslik altinda vermis oldugum dede yadigari tufegi avda kullanmakdayim . Asıl olarak Ördek ve çulluk kuslarinin avlarini yapmaktayiz. Çulluk ve bordak bek avlarinda rc 30 gr 8 numara fisek kullanmakdayim akil almaz mesafelerden avlarimi cansiz olarak sorunsuz birsekil de alıyorum Lakin baska fisek markalarinda ayni olculeri kullanmamla beraber ayni performansi kesinlik suretiyle alamamaktayim . Ordek avlarimda ise bp ve rc marka 32-34 gr 4 numara kullanıyorum sonuc hüsran .. ordeklere attıgım sıkının oturdugunu gordugum halde ya yalpaliyip gittiğini yada 300-400 mesafe gibi uçuk mesafelere düştüğünü gozlemliyorum. Şuan gorevdeyim ins sezon ortalarinda ava gidecegim . Kendi tecrubelerime dayanarak sıkıntıyı çozemeyecegimi gecte olsa anladim siz degerli buyuklerimin tecrubelerini bana aktararak öğrenmeyi canı gönülden istiyorum . Bu tüfeğin yapabilecekleri nelerdir ? Bu tüfekle hangi olculerde hangi markanin hazir fisekleri kullanmaliyim ?
Bir diğer husus ise amerikadan temin ettigim lee 12 gauge load all fisek dolum makinasi . Ördek avında kullanmak üzere Fisek dolumu icin baslik altinda vermis oldugum tüfek icin kullanmam gereken barut , tapa - kapsul cinsleri saçma numarasi hakkinda ki bilgi ve tecrubelerinize ihtiyacım var . hayirli geceler .