Gönderen Konu: Akus hunter mi? Huğlu ventus mu?  (Okunma sayısı 1753 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Naim ZENGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Akus hunter mi? Huğlu ventus mu?
« : 29 Ağustos 2018, 11:01:01 »
 Arkadaşlar, sezon açılırken bir poze alayım dedim ama ikisi arasında kararsız kaldım. Akus  tartışmasız güzel ama elime ancak 45 güne geçermiş ve huğlu ventusa göre daha ağır bir tüfek. Ventusu hemen alabilme şansım var ayrıca 3kg ın altında olması arazide kulağa hoş geliyor fakat onunda geri tepmesi ve şahlanmasından dolayı tereddütlerim var. Bu konuda bu iki tüfeği kullananların yorumlarını alabilirmiyim.
Armsan Paragon combo set
akus hunter lux 71 cm namlu
Remington 870 express

Çevrimdışı Güray TUTAR

• *
  • Dişine göre av seç, ava göre diş edinemezsin!
Ynt: Akus hunter mi? Huğlu ventus mu?
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2018, 12:39:52 »
İkiside güzel tüfek. Seçim aslında sizin nasıl kullanacağınızla alakalı. Gezici avlar için hafif, bekler içinde ağır tercih edilebilir. Akus'un sipariş esnasında bir çok noktada seçenek sunması bana göre artı. Ama karar yinede sizin. İçinize sinmeyen sadece önerildiği için alınan bir tüfeğin keyif vereceğini düşünmüyorum :)
  • ATA SP 71 / Çelik
1984 İzmir / Torbalı

Çevrimdışı Kadir YAMAN

• *
« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2018, 14:10:37 »
Gecen sezon oncesi 4 tufek secenegim vardi ; ventus, akus hunter, akdaş 312 se, huğlu 103 DE. Arkadasimin ventusunu avda kullandim cok hafif gezinti avinda ama 30 gramdan sonra tepmesi hosuma gitmedi ayrica sezonun ilk haftasi sellektor arizasi yapmasi tamamen fikrimi degistirdi. Akus siparisi elinize 3 ayda ulasir dediler o secenegide sildim. Akdas ve huglu arasinda kaldim ve gittim ikisinide inceledim akdas 1000 tl kadar fazlaydi ve huğlu 103 de tercih ettim 1700 tl ye pesin aldim. Culluk bekinde kullandim ayni aksam 3 atis 3 culluk aldim ve dedim iyiki bu tufegi almisim. Ve şu an ayni tufek 2200 2300 e satiliyor yani akusa falan hic beklemeye gerek yok sezon zaten geldi huğlu 103 serisini incelemenizi oneririm tepme ve sahlanma sıfır. Saygilar
  • 12 cal Armsan Phenoma Carbo 66
  • 12 cal Huğlu Koop 103 DE
  • 12 cal Huğ-San 191 A
  • 16 cal Huğlu Koop 202 B fix şok
  • Česka Zbrojovka CZ 75 B 9×19 mm
1998 - Kastamonu - Edirne

Çevrimdışı Muhammet ACAR

• *
« Yanıtla #3 : 29 Ağustos 2018, 15:14:35 »
Zikrettiğiniz markalarım hepsini inceleme fırsatım oldu. Ben Akus alırdım.
  • ATA ARMS SP
  • Winchester SXP
🇹🇷