Değerli arkadaşlar bu aralar fazla paylaşımda bulunuyorum,belki yinemi diyenler olabilir ama insan bir şeyleri sıradışı bulunca paylaşmak istiyor geçen yıl malum havalar mevsim normallerinin dışında gidince çok fazla kuş(tahtalı,ördek)olmadı olanlarda bizim burda çok yüksekten geçiyor(50 m ve üstü) yüksek geçit avlarında etkili olabilecek bir fişek yapmak istedim fakat hız artınca dağılım artıyor hız düşünce etki azalıyordu önce basıncı artırmadan hızı artırmayı başardım(yunan ve rus kaynaklarından faydalandım) daha sonra saçmaları ilk patlama anında deforme olmayı engelleyecek buffer tozuda bulunca herşey kolay oldu geçen yılki denemelerimde 73 metreden bir kaç karga elde etmeyi başardım(pest kontrol olarak değerlendirin) 50 metre grupmanların da bior tapaların daha başarılı olduğunu görünce tam anlamıyla olmasada 36,6 metrede kontrollü bir test yapma imkanım
oldu barutlar hariç her şey eşit sayılır sonuçlar şaşırtıcı sayılabilir.
Madem bir test yaptık sonuçlarınıda bilimsel bir değerlendirmeye tabi tutalım dedik ve Sayın
@İbrahim AYSU beyefendinin 2011 av doğa dergisinde yayınlamış olduğu yöntemi uyguladım
http://avlakforum.com/frm/index.php?topic=162712.0bu testleri daha önce Sayın
@Suat ÇALIŞKAN ,Sayın
@Emrah AKDENİZ ve Sayın
@Hasan BAŞKARA yapmışlardı bende aralarına katılayım dedim.
Bu fişekleri adımız karavanacıya çıkmasın yakın mesafelerde kullanmıyorum ama uzak mesafelerde çok etkili.
Testlerde gördümki D20 güzel bir barutmuş d20 yi kötü yapan hakikikursan firmasının özel olan her fişeğinde kullanması.
Mesafe: 36,6 metre
Tüfek hatsan fieldhunter pompalı av tüfeği 66 cm namlu şeritli 2 no şok
Rakım: 1130 metre hava sıcaklığı 27 derece
kovan gfs ,kapsül nsi 688, cedit bior tapa yıldız kapama.
Barut:1.55 gram d20 ve 1,65 gram tecna+0,32 gram ?
Saçma: 6 ve 4 numara 29 gram.
Gereken büyün bilgiler atış kağıtlarının üzerinde(normal kağıt kalmayınca düğün yemeklerinde kullanılan kağıtları kullandım)
Hesap hataları yapmış olabilirim varsa uyarabilirsiniz.
Fişeklerin hızları 1,5 metre hızlarıdırki v 0 hızları 40-45 fps daha fazladır.
d20 29 gram 6 numara
tecna+? 29 gram 6 numara
Michael Wigglesworth poemsd20 29 gram 4 numara
tecna+? 29 gram 4 numara bior tapa