doviz kuru kisa zamanda eski fiyatina gelirse fiyatlarda dusus muhakkak olacaktir ama fazla degil 1.5 ay gibi zamanda simdiki yüksek fiyatinda seyreder sonradan duserse fiyatlar aynen kalir belli bi surede fiyatlar artmaz.
İşte ben de tam bu noktayı merak ediyorum.. Dolar yükseldikçe üretici firmalardan gelen fiyat listeleri havada uçuştu.. Dolar düşüyo. Görelim bakalım şimdi babayiğit fişek firmalarını.. Ben hiç sanmıyorum düşüş olacağını.. Hepsinin dişine kan değdi artık. Siz zannediyor musunuz ki fişek firmaları avcıyı gerçekten düşünüyor? Sosyal medyada doları euroyu bıraktık tl ile satıyoruz diyorlar. Fiyatlar 45 liradan inmiyor..
Bayilerden de bu konuda fırsatçılık yapan çok. Hepsini genelleyemem ama 1 ay içerisinde avrupa fişek fiyat artış durumuna bakar mısınız ? 45-55-70-80 tl.. Bu nedir arkadaş ?
Mesela RC nin dolar 7 tl yi gördüğünde bayiye gelişi yaklaşık 58-60 tl bandındaydı. Satış ? 80 lira.. Bayinin kutu başına 20+ tl zam yapmasına ne demek lazım ?
Dolar şuan 5 küsür.. Ama RC halen 80 tl. Bu fiyatı çeken arkadaşlar dolar 7 lirayken fişek mi almış acaba ?
Yazacak çok şey var da.. Uzatmaya gerek yok.. Görünen köy klavuz istemez.. İnsanoğlunda ahlâk olacak. Bunun dini dili ırkı falan yok.. Ne yaparsak kendi kendimize yapıyoruz..