Almanyada Fransada vs vs heleki İngilterede satılan 3 b diye tabir ettiğimiz markaların çok daha fazla kontrollerden geçerek elendiğini ayıklandığını ve kullanıcıya sunulduğunu düşünüyorum bu ve buna benzer söylemlerden sonra siz ne dersiniz arkadaşlar
Mehmet abi aynen katılıyorum.
Nişan alınan yeri vurmayan şok yatağı hatalı olan o kadar çok Avrupa tüfek var ki inanın o verilen paralara değmez bizzat tecrübe ettiğim bir durum. Şunu da söylemeliyim ki kalite olarak yerliler ile kıyaslama yapılmaz bile ancak bu şok yatağının bu kadar çok hatalı olmasının bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Size bizzat yaşadığım bir olayı anlatayım. Sıfır olarak aldığım bir Avrupa tüfeğin hatalı olduğu için tekrar Avrupaya gönderilmesi gerekiyordu ve nitekim geri verdim yani benden iade olarak alındı. Aradan biraz zaman geçince bu tüfeğin ikinci el olarak satışa sunulduğunu farkettim.
Bu olayı yaşayınca ithal tüfeklerin sorunlu olanlarının geri gitmediğini düşünmeye başladım.farzı misal italyadan dünyaya dağılan bir silah firması düşünün ve bu silahlardan illaki hatalı çıkıyordur. Bu hatalı silahlarda gerek Rusyadan gerek Macaristandan gerek Ispanyadan geri iade oluyor ve hatalı ürünler toplanmış oluyor. Ama bir ülke bu ürünleri iade etmezse ki böyle bir durumda firma düşünmeyecek mi ? bütün ülkelerden geri dönüş var ama bu ülkeden yok. Iste bu durumda o firmanın hatalı üretimlerinin böyle ülkelere gelmesi muhtemel çünkü onlar bizim durumumuzu gayet iyi biliyor.
Kaç kişi tüfeği test ederek alıyor. Yada kaç kişi benelli beratta browning gibi dünya devlerinin silahlarının da hatalı olabileceğini düşünebiliyor. Yada iade tüfekler geri gidiyor mu ?
Bir tüfek belki fişek sıkıştırabilir ama nişan alınan yeri vurmaması kabul edilir bir hata değil nitekim bu dünya devlerinin tüfeklerinde de bu nişan alınan yeri vurmama sorunu var ve bu oranın hiç de az olduğunu düşünmüyorum.
Kusura bakmayın çok uzattım şunu da eklemek istiyorum örneğin nişan alınan yeri vurmayan bir benelliyi alıyoruz sonra bunu ama farkederek ama farketmeyerek başkasına satıyoruz sonra o başkası bir başkasına satıyor ve döngü böyle devam ediyor ama tüfeğin hatasını farkedenlerde bunu dillendiremiyor neden çünkü satamaz elinde kalır satsa bile bu sorunu yine dillendiremiyor çünkü sattığı kişi duyabilir bu da uygun olmaz. Iste bu suskunlukta bizim başımıza gelenlerin diğer sebebi. Yerlilerden bahsetmiyorum bile onlarda sorun daha çok.