Geçen sezondan beri almaya niyetlendiğim,anca bu sene nasip olan aksiyon kameramdan bahsetmek istiyorum.Ürünü AliExpress’ten sipariş ettim.Aslında niyetimden SJ4000 geçiyordu ama kullanıcı yorumlarının olumlu yönde olması ve ürünün Ultra HD ve 4K video çekimi özelliği olması beni bu ürüne yönlendirdi.
Ürünü sipariş ederken birkaç farklı aksesuar paketi seçeneği vardı,ben standart paket sipariş ettim.Standart paket dahi olsa içindeki aksesuarlar bence yeterli derecede.
Türk lirası olarak 171 tl ye mâl oldu.Bu ürünün en çok hoşuma giden yanı Android ve İOS işletim sistemi olan akıllı telefonlara indirilen uygulama ile WiFi aracılığı ile kamerayla bağlantı kurup her komutu telefondan kumanda etmek oldu.
Ürünün kutu açılımı;
Şuanda Aksiyon kamerama elimde mevcut olan eski 16 gb lık hafıza kartını taktım,ama bu hafıza kartı ile 4K çekim moduna ve 1080 60 fps moduna geçmedi.Şuanda sadece 1080 30 fps modunda çekim yapıyor.İnternette bulduğum bilgilerde Evo yazılımlı hafıza kartlarında sadece 4K çekim yapabildiğimden bahsediliyor.Haliyle görüntü ve video çekimleri Evo yazılımlı hafıza kartlarında bir miktar artar düşüncesindeyim.
Fikir vermesi açısından kısa bir video ekledim.
1080 60 fps formatı;
Ve kamera açısında bir miktar ovallik var,çok geniş açıda gösteriyor.Bu avantajlıdır yoksa dezavantajmıdır zamanla kullanıp göreceğiz.
Saygılar.