Daha önce, Renova deðerlendirme konusunda tüfeði servise gönderdiðimden bahsetmiþtim.
Nihayet uzun bir aradan sonra tüfek dün elime ulaþtý.
Teknik bakýmlarý yapýlmýþ, mekanizma ve yay aksamýnda gerekli yerler deðiþti. Mekanizma çek býrak yaparken bu deðiþikliði bariz þekilde hissedebiliyorum, eski haliyle hiç alakasý bile yok..
Bronz kasa konusunda Þevki ustayla istiþare edip ortak karar vermiþtik ve ben de bronz kasa yaptýrdým ( siyah kasa sevmeme raðmen )
Ama güzel olmuþ, tüfeðe farklý bir hava katmýþ..
Benimki ilk çýkanlardan olduðu için, sistemsel bakým ve parçalar güncelledi ( icra yayý, iðne ve yayý, gerekirse tetik tertibatý vs )
onlara ücret ödemedim.
(ilk serilerden bakýma giden ve sorun olan renovalar için ayný iþlem yapýlýyormuþ)
Sadece keyfi istek kasa deðiþimi ve yeni dipçik-kundak için pazarlýk yaptým.
Ýsimliði, face sayfasýnda bir tüfekte görmüþtüm hoþuma gitti, onu da listeye ekledim.
Dipçik, 3 numaraya yakýn ama 3 deðil. Seçme 2,5 diyebiliriz. Aktif kullanýmda olacaðý için koyu vernik attýrdým. Þeftol olsa belki daha þýk olur ama yaðmur-kar avlarýnda sorun olabilir..
Aðaç yoðunluðu eski standart haline göre biraz daha fazla. Neredeyse +200 gr bir fark oluþmuþ..
Tüfek þuan 71 namlu ile 3,2 kg geliyor. Daha oturaklý ve tok bir yapýya kavuþmuþ.. Benim için aðýrlýktan yana sorun yok.
71 Namlu yeni þoklarýyla birlikte geldi. Yýlbaþýndan sonraki üretimlerde þoklar tam standart ölçülerde üretiliyor.
Forumda yazýlanlar ciddiye alýnmýþ ve bu sorunu düzeltmiþler.
1 þok 17,95 - 18,00 mm ile baþlayýp 5 þok 18,80 mm ye ulaþýyor. Ölçüler olmasý gerektiði gibi...
Ustalarýn emeði geçenlerin eline koluna saðlýk..
Rabbim hayýrlýsýyla kullanmak nasip eder inþallah. Allah herkese gönlüne göre nasip etsin.
Hayýrlý ramazanlar. Allaha emanet olun.