Orhan bey bir fx017 sahibiyim ama daha bir fişek atmak bile nasip olmadı
Sizin atışlarınıza veya denemelerinize ait görsel video ve daha fazla yorum alabilirmiyim
bu tüfek ne tür fişek sever kaç Gr kaç numara sever gibi şimdiden teşekkürler
KARŞIYAKA İZMİR
[email protected]
Elver bey merhabalar.
fx017 yi ben de avda deneyemedim. sadece hedeflere atış yaptım. ancak şu kesin. her kinetik tüfek gibi bu da ağır gramaj ve basınçlı fişekleri sevmiyor. örnek verecek olursak 34 gram sterlig ile namlu 50 cm havaya şahlandı. 30 gr sterling denedim çok fazla oranda dağıttı.
ancak rc titano, bps keçe 32 gram ve yaf bior ile hem atışlar çok konforlu idi hem de fazla dağıtmadı. tabi soğuk havalarda çok daha fazlası olacaktır.
vursan 92a tüfekten edindiğim tebrüce ile keçe bior tapa fişekleri kullanacağım. çullukta da dispersante. f2 ve long range uzak atışlar için kullandığım diğer fişekler. tepmesi bu fişeklerin daha az.en azından bana öyle geliyor.
elver bey fx017 yi bu sezon inşallah kullanacağım. keçe ve bior tapa fişeğim önceki yıllardan kalma yeterince var. bu yıl da biraz takviye ettim. keçe veya bior tapa fişek bulursanız temin edebilirseniz bunları denemenizi tavsiye ederim. ben gündüz ördek avında dahi bior tapa kullanıyorum. f2 ve long range fişeklerden 4 sezonda 3 kutu ancak atmışımdır. gerek duymadım vursan 92a ile. umarım fx07 ile de gerek duymam.
umarım siz de tüfeğinize uygun fişek bulursunuz ve güzel avlar yaparsınız.