Herkese hayırlı akşamlar.
Burdan;DKMP,Av ve Yaban Hayatı Koruma Daire Başkanlığı,İzmir Orman Bölge Müdürlüğü,EYHAF,AHYAK ve İzmir İli genelindeki tüm Avcılık Dernekleri Başkanlarına seslenmek istiyorum!!!!!!
Herkesin bildiği üzere İzmir İli’nin neredeyse en büyük ve en çok avcı çeken keklik avlağı Yarımada Bölgesidir(URLA,SEFERİHİSAR,ÇESME ve KARABURUN)
Bu sebepten bölge dışarıya ava gidemeyen/gitmek istemeyen İzmir deki tüm keklik avcılarına hizmet etmektedir.Fakat son yıllarda bölgede keklik popülasyonu önceki yıllara göre azalmaktadır.Neyse ki,Bölgenin yapısı ve sarp alanlarında bölge içerisinde olması kekliğin yok olmasının önüne geçmektedir.
Yukarıda yazdıklarım herkesin bildiği ve konuştuğu konular dır.
Asıl şimdi yazacaklarım önem arz etmektedir.
Keklik avı son yıllarda herkesin bildiği gibi ekim ayının ortalarında açılmakta ve yaklaşık olarak ta Ocak ayının ilk haftasında kapanmaktadır.
Fakat, ne yazık ki Yarımada bölgesinde keklik avi BILDIRCIN AVININ AÇILMASIYLA BİRLİKTE GAYRİRESMİ BİR YASALLIK KAZANMAKTADIR.
Neden mi?
Bölge,1.gurup av hayvanlarının avının serbest kalmasıyla birlikte yasal olarak ava açılmaktadır.Bu durumda bıldırcın ve ya üveyk kotası alan herkes bölgede YASAL olarak avlanmaya hak kazanmaktadır.Peki 1.gurup av hayvanı kotası alan avcılar ne yapmaktadır??? Tabiki Keklik avlamaktadır.Ve bunu açık açık dağda gezerek,göğsünü gere gere YASAL YASAK AV yapmak suretiyle gerçekleştirmektedir.
Birde bu işin köylüler ve onları destekleyen muhtarları ayağı var.Ona hiç girmeyeceğim.
Şimdi idda ediyorum ve diyorum ki!
BILDIRCIN VE ÜVEYİK KOTASI ALIPTA,BU BÖLGEDE DAGLIK KESİMDE KEKLİK AVI AÇILMADAN AVLANAN HERKES YASAK AV YAPMAKTADIR.
HA AYNI TARİHLERDE BILDIRCIN AVI YAPIYORUM DİYEN DE TEYİP KURUP BILDIRCIN AVLIYORDUR.
Bu tarihlerde kota alıp dağda gezen her kes zan altındadır.
Yani kısacası yerli bıldırcının olmadığı,Üveyik in de neredeysen yok sayılabileceği bir bölgeyi neden Ağustos Ayında ava açıyorsunuz sayın yetkililer?
Neden kekliğin palazken vurulmasını yasal hale getirip,bunun önüne geçmiyorsun sayın DKMP??
Keklik avı açıldıktan sonra kontrollerine başladığın bölgeyi;Ağustos-Ekim ayları arasında neden kontrol etmiyorsun sayın Orman Bol.Müdürlüğü?
Sizler bunları bildiğiniz halde neden buna müdahale edipte bölgedeki keliğin yok olmasına göz yumuyorsunuz sayın EYHAF yetkililer?
Lütfen bu yazdıklarıma birisi yada birileri mantıklı yanıt versin LÜTFEN
Saygılar.
Avcı Ali Gümüş.