Bu tip çalışmaları el becerisiyle kendi imkanlarıyla yapabilmek ayrı bir yetenek.. Tebrik ederim, elinize sağlık güzel olmuş.
Benim tüfek bakımda, ustalar ilk etap şeftol uygulaması yaparız demişlerdi ben de olur demiştim. Fuarda, Huğluda dipçik ustası olarak çalışan ve aynı zamanda bizim tüfeklerin dipçiğini yapan Sadık ustayla yüz yüze tanıştım. Muhabbet esnasında kendi kullanım şartlarımı söyledim. Bazen yağmurda çamurda ava gidebiliyoruz, malum Samsun nemli memleket.. Sabah çisesi bile bazen tüfeğin üstüne damlayabiliyor. Ustayla yaptığım konuşmadan sonra şeftolden vazgeçtim. Çünklü şeftol, suyu içine çekiyormuş. O yüzden kabarma ihtimali yüksek dedi. Cam vernik ve şeftol, daha çok vitrin tüfekleri için görsellik adına uygulanan bir yöntemmiş. Aktif avcılık için özellikle şeftol pek uygun olmaz dedi usta. Koyu vernik attırmaya karar verdim. Vernik, yüzeyde su tutmaz ve aynı zamanda terleme sebebiyle kararma yapmaz dedi. Çizilme konusunda birazcık nazik oluyor ama ona da yapacak bir şey yok. Tüfek benden kıymetli değil ya
Bakalım inşallah güzel olur..