Nihayet biz de köpek sahibi olduk
Olacaksa sakallý olsun diyordum hep, o da nasip oldu hayýrlýsýyla. Deðerli bir abimiz hediye etti.
Suzi, 6 ayýný bitirdi. Gençlik aþýlarý yapýlmýþ, þimdi yakýn zamanda da kuduz aþýsý yapýlacak. Her yýl yaptýrmak gerekiyormuþ galiba.
Köpekte maþallah müthiþ enerji var. Yorulmanýn ne olduðunu bilmiyor. Sert mizaçlý ama itaat eðilimi var, söz dinleyecek gibi bakalým..
Benim bu köpekten temelde 2 beklentim var, çulluðu bulup kaldýrsýn, zor yere düþen ördeði alýp gelsin. Baþka bir derdimiz yok..
Suya alýþkýn, o konuda sýkýntýmýz yok. Ördek ve çulluk kanadýyla arada eðitmeye çalýþýyoruz. Saklanan kanadý buluyor ve çok güzel ferma veriyor. Aport konusunda sopayla birkaç defa atýp getirtme þeklinde deneme yaptýk sonuçlar güzel..
Alman ýrklarýnda kýskanma huyu varmýþ, sahibinden baþkasý olursa avýn üstüne gidince ava diþ geçirdiði söylüyorlar.
Benden fazla kuzenim ilgileniyor köpekle.
Köpek bana da alýþtý iyice ama ilk etapta beraber ava gitsek de sorun çýkartýr mý onu merak ediyorum..
Benim sizden nacizane isteðim, bu iþte tecrübeli olanlardan fikir almak. Ýlk defa köpek bakýyoruz.
Eðitimi hangi yönde ve nasýl yapalým ?
Sezon açýlýnca önce býldýrcýn görsün mü yoksa 2. açýlýþta direk çulluk avýyla mý baþlayalým..?
Þöyle kýsa ve özet taktikler alabilirsem çok memnun olurum. Þimdiden teþekkürler..