İbrahim bey durumu çok güzel anlatmış..
Maalesef biz de kullanıcılar olarak, bazen deneme tahtasına dönüyoruz.. Ar-ge sanki bizmişiz gibi bir durum oluşuyor..
Ar-ge deyince de, bu işi sadece tüfeğin şeklini tasarlamak zannediyorlar heralde..
Marka model fark etmez genel konuşuyorum, piyasaya yeni tüfek mi çıkardın kardeşim ? Daha tanıtımını yapmadan, piyasaya sürmeden önce, en az 1 yıl boyunca her koşulda deneyeceksin. İşi bilen birkaç avcıya farklı bölgelere numune yollayıp kullandıracaksın..
Eş zamanlı olarak yerinde testler de devam edecek. Tabiri caizse tüfeğin canını çıkartacaksın.
Bütün parçalar test edilip dayanıklılık durumları incelenecek. Tüfeğin stabil ve sağlıklı şekilde çalışması sağlanacak.. Ondan sonra da bu çizgi üzerinde standart bir üretim olacak ve aslanlar gibi tanıtıp piyasaya süreceksin..
Öbür türlü olursa, 10 tane tüfek iyi gider, içlerinden biri ikisi çürük çıkar işin büyüsü bozulur..
Hadi onu da geçtim çok mu zor şöyle en basitinden tüfeklerin birer ikişer grupmanlarına bakıp, 10-15 er fişek atıp çalışmasını kontrol etmek ?
Kullanıcı tüfeği aldığı zaman acaba acaba diye düşünmese ne olur..? Bunlar okadar da zor değil ya..
Yerli tüfeklerimizi savunuyorum eyvallah, fiyat fayda açısından güzel işler yapıyoruz ama ''kalite'' anlayışı konusunda daha çook yolumuz var..