Gönderen Konu: Yerli ve avrupa fişek kıyaslaması.  (Okunma sayısı 1212 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan HAS

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Yerli ve avrupa fişek kıyaslaması.
« : 11 Mayıs 2018, 21:57:47 »
 Merheba arkadaşlar.  Bizim Av80 ekibinin videosu çarptı gözüme. Emek vermiş uğraşmışlar. Bende çok darda kalmadıkça  yerli üretim malzeme kullanan biri olarak paylaşmak istedim. Yerli üretimde tam bi standart tutturduğumuz söylenemez ama çokta  karamsar olmamak lazım. Bizi bizden başkası kalkındırmayacak. Iyiysede kötüysede mal bizim. Saygılarımla...
  • Sarsılmaz sax-700
1988-Osmaniye

The following users thanked this post: Necdet GÜNEY, Halit YILDIRIM, Hüseyin İŞCEN, Doğan ATEŞ

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yerli ve avrupa fişek kıyaslaması.
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2018, 23:28:57 »
Hakan bey; öncelikle  emek ve zaman harcayıp  video  hazırlayanların eline sağlık   değerler  oldukça yakın  hatta ozkursan  minik bir farkla  çok  az önde gibi lakin  yerli fişek dediğimiz  ürün  yerli deil ki  barutu  kapsülü  kovanı  yine  ital alınan  malzeme   kurşun  ve tapa  tek başına pek bişey ifade etmiyor    fişek konusunda bana göre en can alıcı  nokta  barut olayı hem cinsi  hem miktarı  zaten oldukça pahalıya  ital  edilen  nerdeyse  tek cins  barut la   hemen  hemen her grama  aynı  miktar barut kullanıyorlar 
 Barut üreticisinin  önerdiği  miktarın genelde  altında  dolum yapılıyor   
  Yazın  bomba gibi patlayan  fişek kışın  balon gibi patlaya biliyor  aynı  yerli üretimde  barutu  cömert  kullanan  zuber  firması  var onunda tapa olayı  yıllardır  aynı   
 Mke tamamen  kendi ürettiği  malzeme  ile   yeniden  dolum yapsa  kesinlikle  alır  kullanırım   
Bugüne  kadar avda kullandigim fişeklerin %80 i yerli markalardir  extrem  koşullarda  mecbur avrupa fişek alıyorum     ilerde durum düzelir  inş .
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

The following users thanked this post: Enes Malik TEPE

Çevrimdışı Hakan HAS

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Ynt: Yerli ve avrupa fişek kıyaslaması.
« Yanıtla #2 : 12 Mayıs 2018, 10:26:09 »
Hakan bey; öncelikle  emek ve zaman harcayıp  video  hazırlayanların eline sağlık   değerler  oldukça yakın  hatta ozkursan  minik bir farkla  çok  az önde gibi lakin  yerli fişek dediğimiz  ürün  yerli deil ki  barutu  kapsülü  kovanı  yine  ital alınan  malzeme   kurşun  ve tapa  tek başına pek bişey ifade etmiyor    fişek konusunda bana göre en can alıcı  nokta  barut olayı hem cinsi  hem miktarı  zaten oldukça pahalıya  ital  edilen  nerdeyse  tek cins  barut la   hemen  hemen her grama  aynı  miktar barut kullanıyorlar 
 Barut üreticisinin  önerdiği  miktarın genelde  altında  dolum yapılıyor   
  Yazın  bomba gibi patlayan  fişek kışın  balon gibi patlaya biliyor  aynı  yerli üretimde  barutu  cömert  kullanan  zuber  firması  var onunda tapa olayı  yıllardır  aynı   
 Mke tamamen  kendi ürettiği  malzeme  ile   yeniden  dolum yapsa  kesinlikle  alır  kullanırım   
Bugüne  kadar avda kullandigim fişeklerin %80 i yerli markalardir  extrem  koşullarda  mecbur avrupa fişek alıyorum     ilerde durum düzelir  inş .
Hüseyin bey bahsettiğiniz gibi malesef barut vs bazı malzemeler ithal. Yinede  ortada bi istihtam var. Geçen sezon BPS bir atılım yaptı. Tecna barutlar vs. Tamam dedim olacak bu sefer.Bu sene gene  tırt. Çıktığı sezon 22 liradan aldım.35 liralık miragelerden daha çok verim almıştım. Şimdi zaten fiyatlar uçtu gitti.  Ben genelde çukurovada avlanırım. Öyle çok ayaz olmadıkça avrupa atmaya gerek duymuyorum.MKE nin biseyler yapması lazım artık. Ben bu olayların arkasında politik birşeyler olduğuna inanıyorum. Insansız hava aracı yapıyoruz. Tecna barutmu yapamıyacaz? İnşallah daha iyi yerlere gelecez.Selametle.
  • Sarsılmaz sax-700
1988-Osmaniye