Gönderen Konu: Fişek dolum işlemlerim ( bir acemi nin ilk deneyimleri )  (Okunma sayısı 1611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ramazan TOPAL

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Merhabalar forma yeni üye oldum bir süredir burada bilgi ve paylaşımlari takip ediyordum ve üye olup bir şeyler paylaşmak istedim :) henüz 3 aylık silah sahibi ve tecrübesi ne sahibim görünüm itibari ile şarjör lu yarı  otomatik ler ilgimi çekiyor du  Auto5waltro 12 cal. (Vezir arms )Aldım,  av merakım yok atış tutkusu var bende şimdilik 30 ve 50 metre gibi denemeler . Ve formda fişek dolum işlemleri ni gördüm, aklım başımdan gitti çok ilgimi çekti barutu yaşadım kent de buldum (Osmaniye ) bazı malzemeleri de Temin av dan sipariş ettim gelen ürünler ve paketleme güzeldi ve ilk deneyimler :) yarın inşallah bunları demeyeceğim

• AUTO5WALTRO şarjörjü yarı otomatik (Vezir arms)
1980 - Osmaniye

The following users thanked this post: Alper AKBEY

Çevrimdışı Ramazan TOPAL

• *
Ynt: Fişek dolum işlemlerim ( bir acemi nin ilk deneyimleri )
« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2018, 10:25:17 »
Formda yeni yim neden benim gönderi karşısında kilit simgesi var bilemedim
1980 - Osmaniye

Çevrimdışı Devlet COŞKUN

• *
« Yanıtla #2 : 05 Mayıs 2018, 10:34:28 »
Formda yeni yim neden benim gönderi karşısında kilit simgesi var bilemedim
Ona basarsan kimse yorum yazamıyor galiba
Devlet COŞKUN
1974 gaziantep

Çevrimdışı Ramazan TOPAL

• *
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2018, 00:23:11 »
Ben de kendi kendime demiştim neden kimse yorum yapmamış diye , ben bilinçli olarak kilitlemedim yeni yim acemilik galiba :)
1980 - Osmaniye

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2018, 02:44:32 »
Ramazan Bey ilerleyen zamanlarda kafanızı yeterince meşgul edecek yüzlerce olasılık hesabı yaptıracak hobiniz hayırlı olsun şu an en güzel kısmındasınız kıymetini bilin,tek kurşun dolumu için bir kaç söz edeceğim.
1-Her şeyden önce tüfeğinizin en isabetli attığı kurşun tipini deneyerek bulun(en önemli kısmı burası)
2-Sanırım csb1 barut kullanıyorsunuz 1,5 gramdan 1,95 grama kadar dolum yapabilirsiniz en isabetli oranı bulduğunuzda ondan devam edin macera aramayın.
3-Tapa ile birleşik kurşunların altına herhangi bir malzeme koymayım(mika tapa hiç koymayın kırşun tapasını büzer balansa neden olur)
4-Kurşunlarınız kıvırma payından yüksekte kalmasın,fişeklerde boşluk kalmasın çok fazlada sıkıştırmayın bu size basınç olarak geri döner.
5-Stabilite açısından kıvırmaya başladığınızdan itibaren turları sayın her dolum da makina kolunun tur sayısı aynı olsun.
6-İyi bir geri dönüş için atışlarınızı 36 metrede 12,7 cm çaplı hedef noktasına destekli en az 3 mümkünse 5 atış yapın.
Şimdilik bu kadarı yeterli ilerleyen zamanlarda sonuçlara göre yine tecrübe paylaşımı yapabiliriz kolay gelsin.
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Ramazan TOPAL

• *
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2018, 23:41:49 »
Tevfik bey ,öneri ve tecrübelerinizi paylaşmanız dan dolayı teşekkürler. Fişek dolum işlemleri ile uğraşmak oldukça tutkulu bir süreç lakin ilk dolumlari deneme esnasında  Allah korudu desem yeridir tekrar kullanılan fişek kovanı  şişme yaptı ve atım yatağında sıkışıp kaldı  kapsül patlamadı mekanizma yi manuel hareket ettiremedim kovan atılan yerden Fişegin sari kısmı da gözüküyordu tecrübeli olmadığım için alışveriş yaptığım av bayi ne gittim durumu anlattım iyi ki kapsül patlamamis dedi mekanizma tam oturmadığı için eğer ateş alsa idi  silah parçalanır ve kendine de zarar verebilir din dedi  sorunu giderdi çok şükür . Kendi dolum larim ile Atış denemelerine dönersek  30 gram kendinden tapali tek kurşunlara 1.60 csb1 barut  /  diğeri ise ,tapasiz tek kursun 29 gram 1.50 barut  bior tapa yükseklik 32 mm civarı  (kıvırma payi az idi )  50 adım yaklaşık 50 metre  yaklaşık 10 tane attım istikrar hiç iyi değildi foto çekmedim  25 metre atış kağıdının A3 versiyonu . Bakalım artık ilerleyen günlerde tekrar deneme yapacagim. Barut konusunda satın aldığım bayi 1.60 koymami söylemişti  deneme yöntemi ile azaltıp arttırmami da söylemişti  orada oturan yaşlı bir avcı amca ise 1.60 i geçme güçlü barut bu diye uyarı yapmayı da  ihmal etmedi :)
1980 - Osmaniye