18,60 - 18,70 Toleranslı olan Gt1 modeliydi hocam. Bizdekiyle birlikte hariçten 3 tüfek daha ölçtük ve iç çaplar 18,63 - 18,67 civarında çıktı..
Renovayı 18,70 den biraz daha geniş yapıyorlar, başlangıç çapı genelde 18,78 - 18,80 ve hafif bir daralma payı var. Ayrıca birleştirme konisi daha uzun.
Ben daha önce Stoeger M3000 modelini de kullandım. Tüfek 2 hafta elimde kaldı, kısa bir süre bu tabi ama ava da gittim denemeler de yaptım, 2 hafta dolu dolu geçti.. Kesinlikle kötü tüfek diyemem haksızlık olur. Sadece, fişek seçme konusunda namlusu biraz nazlı ve kaplama olarak pasa yatkın bir yapısı var. Özellikle Rc ye bayılıyor. 28-32-33 gr Rc olsun avda çok başarılı. Ama öyle 34-36 gr 4-5 numara fişeklerden de grupman anlamında pek haz etmiyor.
Ben şimdi size o dar bu geniş diye yarıştırmıyorum. Namlu olayında istikrar benim için önemli. Bir tüfeğin fişek konusunda fazla seçici olması bana göre avcı için itici bir durumdur. Mesele eğer namlu performansı ise, Renova bu konuda gayet başarılı. Ben kullanıyorum diye değil, objektif ve samimi olarak söylüyorum. Fişek konusunda beni hiç bunaltmadı. Hava sıcaklığına göre gramajı seçip devam ettim. Kaliteli fişek seçimi başka mevzu. Benim için önemli olan, hemen her çeşit fişekte optimum sonuç vermesi.. Bunu da Renovada daha güzel şekilde gördüm.