Bugünkü hava şartları, grupman denemesi için hiç uygun değil aslında.. Yine de fırsat bulmuşken 1 saat ayırdım..
Tüfek; 104 A model, 71 namlu ve 1-3 sabit şoklu.
Üst namlu 18,38 ---) 17,62
Alt namlu 18,42 ---) 17,85
Hedefler 90x90 A0 kağıdı. 76 cm daireler atıştan sonra çizildi.
Sonuçları sırasıyla alt namlu ve üst namlu şeklinde paylaşacağım..
Sıcaklık 26 derece, basınç 1013 hpa, nem % 30..
Atışlar namluyu sabitlemeden, namlu ucundan hedefe 36 metreden yapıldı.
RC s4 33 gr 6 numara.. Standartına güvendiğim bir fişek.
Bu havaya kesinlikle uygun değil fakat, 640 bar basınç sonucu ortaya ne çıkacak merak ettim.
Sayıca az ama havaya rağmen yine de düzenli bir dağılım yaptı..
Sterling 34 gr 6 numara. ( Fotoğrafta 5 numara var, sonradan 6 numara ile değiştirdim )
Bu fişek, BP tapalı ve A6SP barutlu olan model.. Geçtiğimiz sezon güzel iş yaptı. Balistiği, ortalama 620 bar ve 410 m/s
Dağılım bana göre tatmin edici. Belki soğukta daha iyi olabilir fakat, çoğunlukla yarı otomatikte tercih edeceğim bir model olacak..
Mirage 30,5 gr 5 numara. Saçması 5,5 numara ayarında ama düzgündür, o yüzden ortalama 220 adet..
İçeriğinde 1,65 - 1,70 gr civarında A1 barut var. Bu fişek bu tüfekle çok güzel işler yaptı, yine yapacak inşallah. Tercihim değişmedi.
Yaf 28 gr bior tapa 7 numara. Cheddite drago barutlu. Bu fişeği üveyik avında kullandım. Başarılı bir model.
Bu ve benzeri 28-30 gr fişeklere bu tüfekte daha çok yer vermeyi düşünüyorum. Avı ve atışı otomatiğe göre daha keyifli oluyor..
Steling Competition Trap. Daha önce denemiştim, onu da konuya eklemek istedim.
Bu fişek, yaf süper trap kırmızı kovanlı olan modelle birlikte, yerlide beğendiğim ve kaliteli gördüğüm bir trap modeli..
Atışı 33 metreden yapmıştım. Sayısal olarak sonuçlar güzel. Avda kullansak, 30-35 metre arası hava soğumadan güzel iş yapar, yapıyor da zaten..
Sonuç:
Tüfekte gördüğüm kadarıyla, eski huylarından pek bir şey kaybetmemiş, sonuçlar genel haliye yine de eskiye göre bir tık daha iyi..
Hava sıcaklığı sebebiyle önceki denediğim trap fişeği ve 28 gr yaf, yüzdelik olarak en iyi sonucu verdi. Üstelik bior tapa olmasına rağmen...
Sıcak havada basıncı fazla abartmamak lazım, kullandığım geniş namlu otomatik, böyle zamanlarda durumu kurtarabiliyor ama bu çiftede sert fişekler çin aynı durum söz konusu değil..
Sabit şoklu tüfeklerde bior veya keçe tapalı fişek dağılımları genelde çok hoş oluyor. Yaf 28 buna güzel bir örnek bence.
Uyum da önemli tabiki..
Bu tip fişeklerin, namlunun ne olduğunu kağıda daha iyi yansıttığını düşünüyorum..
Gramajı fazla abartmadan, 28-32 gr bandında 5-6-7-8 no fişekler, bu tüfekte ihtiyaçları fazlasıyla karşılar heralde..
Nasip olursa sezonda avda durum daha net belli olur..
Her şey gönlünüzce olsun. Rast gele..