Firmanın, bu yıl piyasaya sürdüğü 4 yeni model var. Daha önce facebook sayfalarında görmüştüm.
Bayiye, tanıtım amaçlı numune bıraktıklarını öğrenince de, acaba nasıl ürün yapmışlar diye kurcalamak için 4 çeşitten birer kutu aldım.
Böylece hem kendi merakımı gidermiş hem de sizleri bilgilendirmiş olurum.
BOLIDE 34 GR
Çekirdek 32 gr. Ara tapa ve kendi tapasıyla birlikte 34,8 gr civarında.
Tecna ve A0 karışık 1,91 gr barut var. Kurşunun sabitlendiği tapa 18,45 mm ara tapa 18,60 mm ve çekirdek de 18,63 mm çaplarında.
Çekirdek, alt taraftan tapaya vida şeklinde sabitleniyor. Az bir kısmı da tapanın içinde kalıyor.
Öncekilere göre farklı bir ürün ortaya koymuşlar. İlk defa bu tip bir kurşun görüyorum..
SHERIFF 30 GR
Bu kurşun, adını üzerindeki yıldız şeklinden alıyor heralde. Bolıde modeliyle aynı yapıda, sadece ucu yıldız şeklinde ve daha sivri.
Çekirdek 28 gr. Tapalarla birlikte 30 gramı biraz geçiyor. Yine tapasına aynı şekilde alttan vida gibi saplanıyor.
Kurşun 18,60 mm çapında. Tapalar ve çapları bolıde kurşunla aynı.
Barut, Tecna ve A1 karışık 1,88 gr. Bu kurşun, bolıde modeline göre muhtemelen daha hızlıdır.
Tahrip olarak bolıde biraz daha iyi olabilir ama delicilikte sherıff modeli az da olsa fark attı.
[img width=900height=506]https://s17.postimg.cc/6enbe7jgf/WP_20180417_17_51_59_Pro.jpg[/img]Videoda bu iki kurşunun amatör deneme atışı var. Akşamüstü vakit var diye öylesine atış yapıp baktım.
Kurşun denerken özellikle dışbudak ağacı kullanıp dikine atıyorum ki mühimmatın gücü ortaya çıksın. Çok sağlam bir ağaçtır ve dikine atışta kurşuna daha çok mukavemet gösterir.
Böyle bir ağaca 7-9 cm giren bir kurşun, domuza makul mesafede iyi derecede etki edecek güce sahip demektir.
GUALBO 28 GR
Bu kurşun, hedef atışları için tasarlanmış. Tapa içerisinde çapı küçük bir gualandi çekirdek var. Tapanın iki kanadı kolayca kopacak yapıda.
Muhtemelen atıştan sonra kanatlar çıkıyordur, ama tapadan ayrılıyor mu onu denemeden bilemem.
Bu kurşunu, geçen haftalarda Ordu ULUBEY atış yarışmasında denemişler ve isabet konusunda beğenmişler.
Çekirdek 22 gr, tapa 5 gr ve ikisi birlikte 28 grama çok yakın. Kurşunun tapayla birlikte uzunluğu 51,40 mm.
Kurşun çapı 16,00 mm uzunluğu 22,70 mm. Tapa çapı 18,60, kurşunla birlikte kova genişliği 18,45 mm.
Barut 1,90 gr A0 cinsi. 28 gr kurşuna 450 ms ve üzeri bir hızla çıkış yaptırabilir.
Tapa içinde olması, sıvanma problemini ortadan kaldırır. Ayrıca tüfeği yormadan rahat bir atıma sahip olacağını da tahmin ediyorum.
SHERSHEN 32 GR
Bu model de tapa içerisinde ve parça tesirli olarak geçiyor. Yalnız tapanın kendisi yivli gibi bir yapıya sahip.
Çekirdek sıkışık olduğu için çıkarmadım, tapayla birlikte toplam ağırlığı 32 gr ve namluya temas edecek dış çap 18,10 mm Tapa çapı da 18,40 mm
Rahat çıkış yapacağı için namluyu zorlayacak bir yapıya sahip değil. Sıvama derdi de yok.
Barut, 1,80 gr A0 cinsi. Bu kurşunu domuz avları için önermişler.
Kütüğe atsam, parça tesiri göstermeden bütün şekilde içerde kalırdı. Oyüzden bugünkü denemeye dahil etmedim.
Genel değerlendirme:
Atış yaptığım sherıff ve bolıde modelleri beğendim. 34 gr bolıde modeli tahribat açısından, sherıff modelini de deliciliği sayesinde domuza nüfuz etme açsısından etkili olabileceğini düşünüyorum. Domuz avcısı olmadığım için bunlar sadece teorik varsayımlar..
Gualbo modeli yüksek çıkış hızına sahip bir ürün olarak görünüyor. Hedef atışlar için başarılı bir ürün olabilir. Fırsat bulunca grupman denemesi yaparım inşallah.
Parça tesirli shershen modeli hakkında fikrim yok. Onu da domuz avcıları değerlendirebilir..
Rast gele..