Merhaba değerli forum üyeleri,son dönemlerde kurşun dolumu ve kurşun atışı yapmak en güzel hobilerimden birisi oldu farkettimki yivsiz tüfeklerde kurşun dipsiz bir konu imiş,esas bahsetmek istediğim zaman içerisinde kaliteli iş yapma kültüründen nasıl uzaklaştığımızı eski üretim birkaç kurşun fotoğrafıyla gözler önüne sermek,fotoğraftaki kurşunlar kıyıda köşede kalan bayilerden bulabildiklerim.
Yeni üretim özkara ve ateşçi kurşunlarım etek yapıları içler acısı aynı tip kurşunlarda 1 grama yakın fark var tapa malzemesine girmiyorum bile ellerindeki imkanlar en kalitelisini üretebilecek seviyede ama,ama işte.
Canyoran Brenneke,kutusunda yazan özellikleri harfiyen üzerinde barındıran sonderece yumuşak yapıda ve kaliteli tapaya sahip bir kurşun tek eksiği ara tapa,üzerinde sıvama engelleyici bir kaplama mevcut.
free photo hostingimage hostingÖzkara Brenneke,tapa ile birlikte 29,3 gram civarında tapası kaliteli esnek yapıda kurşun daki setler ve etek yapısı o kadar düzgün ki hayran kaldım özkara keşke aynı kalıpta üretim yapsa.
Kalitesi,yeni üretim özkaralarla kıyas bile edilmez.
Buda fransız solengo ya benzeyen yine özkara üretimi bir kurşun,yenisi üretilse hemen talip olurum.
Bunlarda rus işi orjinalmidir bilmiyorum ama taklitse kaliteli bir kalıp yapmış,kurşun içindeki spiral setler harika görünüyor.Teflodermus tarafından denemesi yapımış bir kurşun.
(Stendebach yada onun replikası olması ihtimali kuvvetle muhtemeldir)