Sadece firmaların değil insanların da dürüst olması lazım.
Bunca yıllık Yöneticilik görevimde 2.El ilanlarda karşılaştığım sorunları yazsam destan olur.
Sıfır ayarında denilip, kullanılmış ürün satmalar, boyalı tüfeği sıfır ayarında diye satmalar, insanları dolandırmaya çalışmalar, 1 e alıp 5 e satmalar, neler neler. Hem de kelli felli, toplumda saygın meslek sahibi insanlar.
Onun için işi firmalarla kısıtlamayalım dilerseniz.
Alkan bey'e katılıyorum, firmaları oluşturan insanlar sonuçta. Bps fişeklerini üreten firmadan birkaç alışverişimde memnun kalmamıştım.
Bunuda etrafımdaki kişilere söylüyordum ama fişeklerinide herkes övüyordu. Ne kadar haklı olduğumu biraz bekleyince bir kez daha gördüm.
Bir firma veya insanın gerçek yüzü, alışverişte, yolculukta ve komşulukta ortaya çıkarmış.
Avlak aracılığıyla çok güzel alışverişim olan yığınla insan var hepsine teşekkür ediyorum.
Ancak, 3 kuruş para için,
4-5 kez alışverişten vazgeçip, tekrar alıcı olanları,
kendine satılan malı iki katı fiyatla tekrar geri satmaya çalışanları ( üçüncü kişilere alışveriş hakkında yalan söyleyenleri, ''aldığım fiyattan daha ucuza almak istedi'' deyip iftira atanları),
parası olduğu halde ağlayıp sızlanan,kendini küçük düşürenleri,
ALLAH ıslah etsin,
Bir toplum(ve insanlar) kendini değiştirmedikçe Allah'ta onların durumunu değiştirmeyecektir.