Ekim ayının başında aldığım bu tüfeği, sezon boyunca ağırlıklı olarak ördek ve tahtalı avlarında kullandım.
Bunların haricinde, grupman denemeleri ve kurşun atışlarıyla birlikte 5 ay içinde ortalama 5 koli civarı fişek atmışım.
Bu süreç zarfında, fişek hatasından kaynaklı 2 defa dikme problemi ve sebebi barut pisliği diye düşündüğüm 3 defa fişek patlatmama sorunu oldu. Son dönemlerde ise, 24 gramlarda çalışmama gibi bir durum ortaya çıktı..
Üretilen ilk 100 civarı tüfekte icra yayı problem yaratmış. Sipariş verilen yaylar istenilen özellikte olmadığı için erken deforme olma ve buna bağlı olarak atış hataları ortaya çıkarmış ( Yukarıda yazdığım son dönemde 24 gr atmaması gibi).
Sonrasında bu problemin aşıldığı ve diğer birkaç küçük sorunun da düzeltildiğini öğrendim.
Şuanki hali, 4 bin üzeri atımda sadece 3 kez hata vermiş.
Kullanıcı olarak eleştirdiğim taraf, ar-ge eksikliği ya da acelecilik.. Bana göre bu gibi sorunların, seriye geçmeden önce etraflıca halledilmesi lazım.
Forumda yazılıp çizilenler ve tavsiyeler de dikkate alınarak, şok ölçülerinde düzenleme yapılmış. İlk çıkan seriler hariç, şoklar artık olması gerekenden daha dar değil ve namlu iç çap ölçülerine daha uygun üretiliyor. En son yapılan grupman test sonuçlarının da gayet iyi olduğunu öğrendim.
Şuanda, parlak krom yerine standart olarak sulu kum veya ince kum denilen bir kaplama kullanılıyor. Diğerleri yine isteğe bağlı.
Standart uygulanan kaplama, mat-parlak arası ve göze hoş bir görünümü var. Çizilmeye ve yıpranmaya karşı, diğer krom kaplama çeşitlerine göre daha dayanıklı olduğu söylendi. İlk çıkanlarda kasada Huğlu logosu yoktu.. Kasaya da logo konuluyor artık.
Tüfeğin son hali..
Şimdi gelelim performans kısmına..
Renova ile, ağır tüfek alışkanlığından, daha hafif ve daha dinamik bir tüfek kullanımına geçtim. İlk başlarda hafiflik pek fark etmese de tüfeğe alışınca çok hoşuma gitti. Üstelik bu hafifliğe rağmen tüfeğin tepmemesi de benim için avantaj oldu. Geçit avında atılan fişek sayısı fazla olduğundan, mecburen atış konforu aranıyor
Tüfeğin, özellikle namlu performansından çok memnun kaldım.
Ortalama 18,75 mm iç çap, uzun birleştirme konisi ve 7 cm şoklar, bana göre grupman ve av konusunda oldukça tatmin edici sonuçlar veriyor.
Tüfeğimden, hem bu konuda hem de fişek seçme konusunda çok şükür hiç şikayetim olmadı.
Bazen, yoğun grupman yüzünden kaçırdığım avları saymazsak tabi
Dar iç çaplı tüfeklerle de av yaptım, onların da bende yeri ayrıdır, ama özellikle geçit avında geniş namlunun farkı benim için biraz daha ön plana çıkıyor.
Geniş namlu olan her tüfek güzel sonuçlar verir mi ? Onu da bilemiyorum..
Sezon biter bitmez, tüfeğimi servise yolladım. İlk serilerden olduğu için gerekli teknik düzeltmeler yapılacak.
Görsel olarak da, kasa bronz renk olacak. Bu konuda biraz kararsız kaldım ama diğer birkaç farklı modeli inceleyince aklıma yattı.
Göze hoş görünüyor. Hep siyah kasa kullanıyorum, bu defa da değişiklik olsun.
Bronz kasa olunca, cevizin birazcık daha desenli olması iyi olur. Bu yüzden, dipçik ve kundak da imkan dahilinde 2,5 veya 3 no ile değiştirilecek.
Görselliğe öyle pek takıntım yok ama bu defa işi bir adım ileriye götürelim dedik, hayırlısı bakalım
Tüfek geldiğinde, yeni halini ve yeni şokların performansını da beraber değerlendiririz nasip olursa.
Renovayla ilgili şuan aklıma gelenler bunlar. Meraklısı için faydalı olur diye paylaşmak istedim..
Her şey gönlünüzce olsun. Allaha emanet olunuz.
Kinetik sevdam gt 1 ile başladı..
Renova ile devam etti.. İddia lı olmasam da Türkiye de avcılar içinde renova ile en çok fişek atan kişiler senle ben galiba ...
1000 İ geçtim kendi adıma. Üveyik sezonuna yetişmedi siparişimiz.
Renova ilk gün ki performansını biraz olsun yitirdi. Emrah ın yukarıda yazdıkları birebir doğru..
Hafif ve çalışması çok hızlı sistem olarak bir kinetik deki hızdan daha fazlası.
Namlu olayı benim gözümde bitirmiş grupman verimliliğinde . Bunu yaptığım avlarda fazlasıyla faydasını gördüm
Dağda bayırda taşımak için biçilmiş kaftan .
3500 GR lık tüfeklerden sonra 2900 gr tüfek tüy gibi geldi ... Ben her kez aksine kasasını çok sevdim. Dinamik keskin hatlar ince kibar bir görüntü katmış
Beyaz çizgi olmaz sa daha iyi denilmiş. O zaman da simsiyah kasa çok boğuk olurdu..
Ördekte yüksek grmajları attım gayet rahat konforu olan bir tüfek.
71 Namlu bendeki ortalam 35 metreden fazla bir mesafede önlemeli sağlam bir atışla bir Horoz aldım (keklik
)
71 namlu 6 no rc s4 Keklikten 9 tane saçma çıktı ...
Bu Kendi adıma çok güzel bir sonuç
Kısaca Benim gözüm de Türkiye de alınacak otomatik tüfeklerin başında geliyor.