affınıza sığınarak söylemek istiyorum,..
avrupa ithal herneyse orj fişeklerin hepsi güzel iyi hoş ammavelakin fiyat bana göre çok ama çok yüksek.
sırf bu sebepten ötürü 3 yıldır eski kovanlarımı sıkılıyor veya yerli sterling tarp veya eskilerden kalan 3-5 koli içindeki meca vs. kullanıyorum bu sezon av zaten kısırdı 3-4 kutu bile atmamışım sezon bitti avında avcılığında cılkı çıktı yer gök kaset çalgı çengi 10 mt den tutun 1000 metre dağ köyleri bile kasetten geçilmiyordu geçtiğimiz sezonda.
hal böyleyken güvendiğiniz fişeği avda kullanın .
rast gelsin saygılarımla.
Kendim köyde av yapıyorum, şuna emin olun eğer istediğim takdirde her türlü kuralsızlığı yapmaya imkanım var, belgeye hatta ruhsata bile ihtiyacım yok ama yine de kanun nizam çerçevesinde vicdanım rahat olsun diye kaç yıldır belgeyle ve kurala riayet ederek avlanıyorum..
Diğer taraftan, belgesinin arkasına saklanıp kendine her şeyi mübah sayan çok kişi de gördüm. Belge her şey demek değil.
Belgeli avcı = %100 kurala uyar tezini de hiçbir zaman savunmadım.
Teyp konusunda bu sezon gerçekten cıvıttılar. Teyp olayına sözde herkes karşı.. Ama madem yapıyosun bari haddi aşma. İşin b.. çıkarma.. 200-300 metre arayla kaç tane teyp gece boyu ötüyor.. Sabah 20 dönüm arazide 30 tane avcı, ortalık savaş alanı gibi.. Vurulan bıldırcınlar 3 haneli sayılara ulaşıyor. Neler neler gördük... yahu yazıktır günahtır. Kural tanımıyorsun da bari vicdanının sesini dinle 10 tane vur çık, doymadın mı hadi 15 olsun neyine yetmiyor vicdansız herif.. ?
Üstelik, adam 150-200 km yoldan gelip tarlanın ortasına teyp kurup gidiyor. Belgesi varmış ya sabah gelip av yapacak, böyle rahatlık bende yok be. Sabahın köründe evlere yakın tarlalarda onlarca tüfek sesi, insanlar rahatsız, üstelik evine saçma isabet edenler vs.. Avcılığın da bir adabı var kardeşim..
Kaç defa şikayet ettim. Milli parkları arıyoruz; şuan diyor teyp çalıyormu..? Teyp çalıyorsa gelelim. Lan zaten gece boyu teyp çalmış, adam yapacağını yapmış daha gelsen ne olur ? Paşamın keyfine gelecek de mesai başladıktan sonra canı isterse öğleye doğru 10-11 gibi gelip bakacak.. Gece kontrol yok, denetim yok. En azından sabah erken saatte gel de kontrol et bakalım kim ne yapıyo daha iyi anlarsın ama nerdee..
Bir de sezon kapanmadan önce yaşadığım bir olayı anlatayım. Daha yeni şurda 2-3 hafta önce, komşu ilden ava gelen bir abimiz, merada bizi hizaya çekmeye kalkıyor...
Üstelik, bir önceki çarşamba günü de, avda aynı yerde tesadüfen karşılaştığım adam.. Sırf misafir diye arka tarafa geçtim ki rahat avlansın, gelen kuşa tüfek atsın diye. Ben böyle iyi niyet gösterirken, aynı haftasonu tahtalı bekindeyiz, gelmiş yine geçmiş 150-200 metre arka tarafımızda bekliyor bizim haberimiz yok.. Avdan çıkarken daha selam kelam etmeden laf atmaya başladı neymiş efendim üzerine gelen kuşlara tüfek atıyor muşuz, saklanmadan av yapıyor muşuz, yüksek atıyor muşuz, avcılığı bilmiyor muşuz...
Üstelik siz avcı mısınız diye aşşağılayıp bize avcılık belgesi soruyor, ormancıya şikayet edeceğim diye tehdit ediyor paşam..
Çok sinirlendim, yine de efendiliğimi bozmadım, çocuklara da tenbih ettim olay çıkmasın diye..
Zaten bu tip adamlar yüzünden olay çıkıyor hep. Ondan sonra ''köylü'' oluyoruz..!
Kim olursa olsun, nerede olursa olsun, misafirliğe gittiğin yerde ev sahibine bu şekilde davranıp tehdit edemezsin..
Yanımıza gelse hoş sohbet olsa, beraber de av yaparız. Ama böyle olmaz, olmamalı..
Misafir dediğin edebiyle gelir edebiyle gider..
Konu konuyu açıyor misali, biraz uzun bir yazı oldu azcık da serzeniş oldu ama kusura bakmayın...
Karşılıklı iyi niyet, karşılıklı anlayış hoşgörü herkese lazım. Hiç bir şey tek taraflı olmuyor, olmaz da...