Avrupa markalarda ülkemizde genelde italyanlar revaçta oluyor..Benim de en çok kullandığım markalar onlar olduğu için genelde yazacaklarım bilinen 3 marka üzerine olacak. Diğerlerinden de tecrübe ettiğim fişek modellerini ekleyeceğim..
Bir de bu soruya, fişek modelleri açısından cevap vermek bence daha iyi.. Çünkü her markanın kendine göre güzel modelleri var.
İçlerinde en beğendiklerim ise şöyle:
28 gr;
Winchester silver, Rc2 28 gr competition ve Pellagri Mb ligt 28 gr.
Bu fişekler, dar iç çaplı yarı otolarda ve/veya poze-çiftelerde, av performansı ve atış keyfi açısından oldukça iyiler.
30-31 gr:
Pellagri Mb light 30 gr, Mirage 30,5 gr ve Rc titano 31 gr, bana göre sınıfının en iyi modelleri..
Sonbahar avlarında, genelde fermalı parlama avlarında tüfek fark etmeksizin oldukça başarılılar.
Mirage 30,5 gr fişeği, havalar soğumadan geçit avında bile harika işler yapıyor. Rc titano ise, kış şartlarında bile çullukta tam bir canavar.
32 gr;
En beğendiğim seriler Rc sıpe ve Pellagri Mb classic. Mirage 32 gr fişekten pek randıman alamadım.
Rc sıpe, son baharın en başarılı fişeklerinden biri. Uygun saçma numaralarıyla gerek parlama gerekse geçit avlarında iyi iş çıkarıyor..
Mb classic 32 gr ise, her tüfeğe ve her ava muhayyer bir fişek. Hava sıcaklığı eksiye inene kadar tüm avları başarıyla yapıyor.
33 gr;
Sınıfının en iyileri, Rc s4 ve Lambro Brown 33 gr.. İkisi de serin soğuklarda ve soğuklarda çok başarılı. Rc s4, hava sıcaklığı -5 lerde olsa bile tahtalı geçitinde çok iyi işler çıkartabiliyor. Brown modeli de, bunun biraz daha öfkeli versiyonu..
34 gr;
Bu segmentte, avrupa en beğendiğim fişek, Psb barutlu 34 gr mirage fişeğidir.. İklim farkı tüfek farkı hiç önemli değil, tüfeğe koy ve at, gerisini av düşünsün.. Dengesiyle ve performansıyla benim gözümde öne çıkan bir model..
Bp f2 modelini de beğenirdim ama son üretimlerde barut miktarı düşmüş ve saçma kalitesini bozmuş. Listeden çıkardım. Onun yerine en iyi adaylardan biri Rc2 34 gr. Avda gayet başarılı sonuçları var.. Rc camouflage ise bu serinin öfkeli ve etkili seçenekleriden biri..
Lambronun Feltro 34 gr modeli de, keçe tapa sınıfında kullandığım en başarılı fişektir. 34 gr keçe tapa sınıfında tek geçerim.
36 gr;
Çoğumuzun aklına ilk etapta Bp long range gelse de, Bp nin en zalım 36 gramı Mg2 flash fişeğidir.. Gördüğüm en kral 36 gram..
Hemen peşinden Lambro biturbo gelir. Bu ikisi varken, diğer 36 gramlardan bahsetmeye pek gerek duymuyorum.
Zorlu koşullarda ve yüksek mesafelerde tuttuğunu koparacak fişek arıyorsanız bu ikisi çok isabetli bir seçim olacaktır..