Güzel.
1.80 cm ve 75 kg oldukça fit.
Önce namlu uzunluğundan bahsedelim.
71 cm namlu uzunluğuna sahip standart bir tüfeğin boyu yaklaşık 113 cm. Namlu uzunluğunu 66 cm ye çekersek 108 cm olur.
Yine standart bir tüfeğin tetik çekme mesafesi 36-36,5 cm. Sizin boyunuzda birisinin (ölçü aldırdım dediniz.) yaklaşık 37-37,5 cm aralığında bir tetik çekme mesafesi olduğunu düşünüyorum. Eğer kollarınız normalden kısa veya uzunsa bu ölçü değişecek. 1.80 cm ye 75 kg baz alındığında kollarınızın uzun kalması daha muhtemel. Yani kundak uzunluğunun artması ve namlu boyu ile bir görüntü uyumsuzluğu yaşanması olası. Tüfeğin yakışıklı görünmesi de önemli tabiiki.
Şimdi işlevle ilgili bölümüne gelelim.
Eğer iddia edildiği gibi Akus tüfekler toplu atış yapıyorlar ise (benim böyle bir tecrübem yoktur.) 5 cm namlu uzunluğundan dolayı saçmayı kaç cm daha uzağa toplu olarak gönderebilirler. Ya da kaç cm daha yakında dağıtabilirler? Kaldı ki ben 76 cm tüfeğimle (fişek ayarları ile oynayarak veya değişik hazır fişekler seçerek) 40 metreye daha toplu bir saçma gönderebildiğim gibi 35 metreye daha seyreltilmiş saçma grubu da gönderebilirim. Sonuç olarak 66 cm modasına benim olurum yoktur. Modasına diyorum çünkü ben de tüfek yaptırmaya karar verdiğimde bana market tarafından ilk önerilen şey buydu. Hatta siparişi de ilk olarak 66 cm ve 4*2 fix olarak verdim. Doğrusunu isterseniz bunu dert edecek bir düşünce içine de girmemiştim. Daha sonra bu işlere kafa yoran ve gerçekten fiili tecrübeli arkadaşların aydınlatmaları ile 71 cm ve 4*3 fix ölçülere karar verdim.
Ancak bu gün yeniden tüfek yaptıracak olsam tercihim 76 cm namludan yana olur. Ama bu benim boyum ve kilomla ilgili. Yani 71 cm seçeneğinin sizin için daha uygun olduğunu düşünüyorum.
Yine de şöyle bir seçeneği uygulamanızı isterim. Eğer bulabilirseniz ki zor bir şey olmadığını düşünüyorum, 66, 71 ve 76 cm üç standart dipçikli tüfeği yüzünüze alarak swing yapmaya çalışın. Daha kolay karar verirsiniz. Yalnız bu deneme tüfekleri kesinlikle automatic tüfekler olmasın.
Daha sonra mobil şok konusunu da konuşuruz.
Fatih bey merhaba;
Yorumlarınızı ilgiyle okuyorum, Boy; 180 Kilo; 75 yorumlarınızı ilgiyle bekliyorum
iyi günler dilerim.