B725 i yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Öncesinde Browning Gold otomatiğim vardı. Browning, Backbored teknolojisi yanılmıyorsam ilk Gold namlularında kullandı. Gold un namlusu nedeniyle ondan vazgeçemedim, B725 ile Browning backbored teknolojisini pozeye taşıyınca Gold ıskartaya çıkıverdi. Orçun Bey'in bahsettiği gibi kubuz gövdeye biraz düşük, olumsuzluğunu yaşamadım. Tetik sertliği iyi, kurulmaması yada çift patlatması gibi hadiseler yaşamadım. Kendi hazırladığım doluları kullanıyorum, ilginçtir B725 başka tüfeklerle atılan fişekleride kabul ediyor. Fişek yatağı çapı standartların dışında az biraz geniş bırakılmış, bu nedenle boş kovan temin problemi olmuyor. Keçe/Bior tapa sert fişeklerden aşırı keyif alıyor. Keklik için doldurduğum fişekleri hava koşullarına göre ayarlıyorum. 0 derece ve altı için doldurduğum fişekleri 390-420 m/saniye ye ayarlıyorum hızölçer ile. 420 hızları -5 ve altına/rüzgarlı havalara saklıyorum. Bior tapa ile doldurduğum 6 no 32 gram fişeklerde 320 adet saçma adedi 35 metre mesafede 80 e 80 kağıtta 4 no şok ile ortalama 180 adet saçma isabeti sağlıyor. O mesafede hedef üzerindeki tesirini kontrol ettiğimde ise 5 kg lik yağ tenekesine isabet eden saçmaların % 40 gibi bir oranla tenekeyi tek taraflı deldiğini gözlemliyorum. O mesafelerde aynı oranlar ancak power tapa ile bu neticeyi verebilir. Ben power tapalı bir fişeği namlu iç çapının mükemmel özelliğinden faydalanmak adına bu tüfekte kullanmayı anlamsız buluyorum. Zira saçma kovanı terk ettiğinde, namlunun duvarlarına yayılarak ve sürtünerek terk etmeli namluyu, aksi halde fark yaratmaz. Haricinde fişek basıncını düşürdüğümde daha iyi bir grupman gözlemliyorum, lakin o zamanda delicilik/öldürücülük yetersiz geliyor. Elbette bu mükemmel dağılımı 18.8 olan iç çapın saçmalara namlu içinde stres yaşatmıyor olmasına yoruyorum. Haricinde namlular düzgün açılmış ve tüfek düzgün inşa edilmiş, nişan aldığınız noktayı vuruyorsunuz. Fişek yatağından namlu terkine kadar iç çap değişmiyor. Kubuz ve namlu metal aksam özen istiyor, av sonrası temizliği unutulmuş olsa el izi değen noktalarından çillenmelere başlayacağına eminim. El kundağı içerisinde yedek iğneler ve yaylar mevcut. Kısaca izlenimlerim bunlar.