Malumunuz yaz geliyor,sezon açılıyor.Birçoğumuzun hayalidir hep hersene güzel bir trofe sazan almak.
Yıllar geçtikçe gerek sulardaki kirlilik,gerek tatlı sularda avcı balıkların çoğalması ve sazan yavrularını yemesi gibi birçok sebebten ötürü eskisi gibi balık tutulamıyor.
Ben sene 2006-2008 yıllarında Kastamonu barajında hiç yemleme yapmadan sadece makarnayla 1.5-2 kg lık sazan aldığımı bilirim,yada Durağam Altınkaya barajında şamandıralı olta ile çay balığı tutar gibi 2-3 kg lık sazanlar aldığımızı biliriz.
Hâl böyle olunca sazan avı sistemini değiştirmek gerekiyor.Tabi en önemlisi yemleme..
Ben mesela yaylı sisteme geçtm bu sene,sizler hangi sistemi,hangi yemleme metodunu kullanıyorsunuz?
Ben en önemlisi yemleme olarak kendi yaptığımız karışımlarlamı yemleme daha verimli olur,yoksa hazır satılan yemleme hamurlarıylamı yemleme daha verimli olur?
Resimler temsilidir,alıntıdır: