Gönderen Konu: STOEGER M3000 PEREGRINE İLE BAŞIMDAN GEÇEN BİR OLAY / ÖRDEK AVINDA ŞOK SEÇİMİ  (Okunma sayısı 1643 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Egemen SERT

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Merhaba Avcı Abilerim ve Kardeşlerim

Stoeger M3000 Peregrine Max 5 modeli silahı kullanıyorum. Genelde Ördek,Çulluk,Üveyik,Bıldırcın avları yapabilme fırsatı yakalıyorum. Silahımı almadan önce o kadar çok kararsız kalmıştım ki Ata Neo 12, Akdaş 212, Hatsan Dynamic, Huğlu Renova veya Huğlu GT1 gibi silahlar arasında geldim gittim. Stoeger M3000 Peregrine almamın sebebi genelde ördek avcılarının kullandığı silah olduğu için özentilik diyelim :) Aldığımdan beri çok şükür problem yaşamadım fişek seçmedi saat gibi çalıştı. Bir gün  15 - 20 adet 3 -5 değişik markadan tek kurşun alarak atış yaptım. Yaptığım atışlarda hedefin 30 cm civarı üstüne attığımı farkettim. Hedef 35 m. O kadar garip bir olay ki hedefin 30 cm atına atıyorum istediğim yere vuruyordu :D. Hemen silahı fabrikaya gönderdim, direk olarak isabet testi yaptılar geri gönderdiler. Adamların attığı atış ile benim atışım arasında dünya kadar fark vardı :D Sorunu kendimde aradım fabrika ile konuştum Dipçik açı ayar pullarını değiştirin dediler. Silah çantasının içersinde 50,55,65 numaralı pullar mevcuttu. 60 numara pul silahın üzerinde takılıydı. Dikkat ettim pullar hep silahın tipçiğini yukarıya kaldırıyor 65 numara hariç. Dipçik ölçüleri ile aşağı yukarı aynı olan 65 numarayı taktım ama oda benim istediğim gibi dipçiğe eğiklik vermedi. Fabrikayı tekrar arayıp pul istedim, dipçiği eğecek bir pul yok dediler. Bu korkunç bir olay Barette bünyesinde çalışıyorsun dipçik açı ayar pulun hep standart bide hep dipçiği yukarı kaldıran pullar. Mecbur çözüm iş başa düştü 65 numara pulun üzerine 50 numara pulu keserek dipçiğe eğiklik vermesi için üst kısmı sıkarak monte ettim. Çok fazla düzgün olmadı pullar arası boşluk oldu kestiğim için İnşallah silahın dipçiği yüksek gramajda çatlar o zaman şirkette bana garanti kapsamı dışı der. Neyseki problemi aşağı yukarı hallettim enazından hedefi vurabiliyorum tek kurşunla. Size Başımdan geçen olayı anlatmak istedim, eğer stoeger almayı düşünüyorsanız ya dipçik ölçülerinize göre yaptırım yada atış yapmadan kesinlikle almayın.

Bide şok tercihi konusu var Ördek avında hangi tür şokları veya hangi marka şok kullanıyorsunuz ? Stoeger firmasının üretmiş olduğu Extended 3 numara şoku alıp kullanan var mı ? Önerileriniz benim için önemli Teşekkür Ederim.
  • Steoger M3000 Peregrine Max-5 Yarı Otomatik
1994 - Tekirdağ

The following users thanked this post: Doğan ATEŞ