Merhabalar değerli arkadaşlar ;
İkametimin bulunmadığı bir başka ilden bir yivsiz av tüfeği satın almış bulunmaktayım ancak ; söz konusu tüfeğin tarafıma devredilmesi hakkında adresimin bulunduğu yere bağlı silah ruhsat şubesinde ki görevli memur, normalde olan prosedürlerin aksine benden ısrarla iki adet noterden onaylı devir vekaleti istiyor.. Bunlardan birisi tüfeğin eski sahibinin tüfeği bana devretmesi için verdiği vekaletname ve bir diğeri de vekaleti verdiği şahısın bana yivsiz av tüfeğini noter yoluyla hibe devir ettiğine dair olması gerekiyormuş ??
Malesef ki memur arkadaşımıza konuyu detaylıca defalarca açıklamama örnekler göstermeme rağmen, ısrarla prosedür böyle yapamayız şeklinde cevaplar aldım.. Konuyu yetkili amirlerine taşıyacağı mı söyleyip bu uygulamanın yanlış oldugunu yani tek vekaletlame ile vekalet sahibinin devir sözlesmesıne ımza atıp konuyu halledebilecegini söyledıgım halde durumu anlatamadım..
Bu konuda ki ilgili yönetmelik veya uygulamayı içeren resmi yazıyı bana gösterir misiniz dediğim de ise sözlü uyarılarla meşgul etmeyın bızı şeklinde söylemlere maruz kaldım.. Sorunumun çözülebilmesi için neler yapmam gerekir ve bu devir işlemiyle ilgili yivsiz av tüfegini bir baska ilden alıp kayıt altına alabilmem için aslında ne yapmak gereklidir ?? Yardımcı olabilir, fikir belirtebilir misiniz ?
Saygılar..