Sayın Doğru, bu hallere düşmemize sebep biraz da kendimiz değil miyiz? Ben de şahsen bir avcı olarak şöyle bir öz eleştiri yapayım.
Önce yaptığımız her avı sanki iddiaya girer gibi buralarda boy boy fotolarını paylaştık, sonra avcılara cani, öldürmeyi seven, kan akıtmayı seven kişi damgasını vurdurduk. Sivas'tan, Doğuanadolu'dan boy boy av fotoları yayın edip av meralarını öldürdük, köylüyü ve yerel halkı kendimize düşman ettik, haliyle zaten avcılar hedef tahtası ormancılar pusuda bekliyor, merada ettikleri yetmezmiş gibi şimdi sosyal medyadaki paylaşımlardan kendilerine nemalanacak bir yol buldular, devlet vermiş yetkiyi kendileri de yazdıkları cezadan pay alıyorlar, yazıyorlar cezayı...
Bu gidişle daha çok canımız yanar, çok görürüz bu tür vakaları....
Hatta ve hatta profilinizdeki avatar fotonuzdan dolayı şikayet olursa ya da ceza yerseniz ona bile şaşırmayın derim.
Gücü gücü yetene yani işin özü....
Kesinlikle sizlere katılıyorum Murat bey.
İlave olarakta bir kaç ekleme yapayım.
Bu forumda kendim de dahil her avcı kuralları bir şekilde ihlal etmiştir.
Göç kuşu perşembe gelmiştir.Ava gidilmiştir.40 yılda bir bıldırcın göçü düşmüştür limit aşılmıştır.
Hafta içi tatil kullanırsınız mecburen yasak günde gitmek zorunda kalabilirsiniz gibi gibi.
İyi de köylü zaten evraksız 7/24 avlanıyor.
Diyelim ki tamam hepimiz harfiyen bütün kurallara uyduk.Ne olacak seneye av mı çoğalacak ?
Hayır.
Mevcut sistemde devlet zaten evrağı olan adama ceza kesiyor.
Geri kalanlara hiç bir baskı denetim yok ki.
Belgeni al harcını yatır ava gideme evraksız adam avın ...........
Valla arkadaşlar kanunlara aykırı hareket etmememiz gerekiyor herşey den öncede !!!!!
Kanunlarda kanun olacak.Haklıyı haksızı gözetecek.
Biri para verip yasal avlanırken diğeri bedava dan insanların hakkına girmeyecek.
Bu kul hakkıdır vebali vardır.
Kanunda benim hakkımı gözetemiyorsa yasak günde de ava gidene ,limiti aşanada hiç bir itirazım olmaz.
En azından adam devlete harcını yatırmış vergisini vermiş.
O vurmasa zaten kaçak avcılar vuracak.
Burada kimseyi yasal avlanmamaya teşvik etmiyorum.Ancak bende bedelini ödediğim ürünün kullanma hakkına sahip olmak isterim.
Siz bu hakkı bana vermezseniz bende zorla almayı denerim.....