Bilal bey Eşim yıllardır kullaniomus evlendikten sona onun vasıtası ile bende avcila merak sardim özeliklede ördek avına eşimi dediği yere dediği havada yukarda yazdım tufeklerin herhangi biri ile gittimizde av gezio sa kismetimiz rizkimizda varsa vuruluyor.
Ayşe hanım; eşinizi ve sizi tebrik ederim. Nice yıllar sağlık mutluluk içinde birlikte avlanmanızı dilerim. Sitemizde bir bayan avcının ördek avı gibi zor bir konuda fikirlerini beyan etmesi, fikirlerini yazması bizim için zenginlik.
Herşeyden önce bir ördek avı veya su kuşları avı tüfeğinin, parlama avı yapılmayacaksa,12 cal, bir gün merak edip magnum fişek atarsanız diye 76 mm fişek yatağı olan bir otomatik olmasını öneririm. Bunun en büyük sebebi güvenlik. Ördek avı kümede veya kayıkta yapıldığı için öncelikle doldurma sorunlarından dolayı tüfek mutlaka otomatik olmalı. Otururken poze veya çifteyi dolduramazsınız. Bu tüfeklerin en tehlikeli olduğu an dolu fişekle kapatma anıdır, Bu sırada kayık delen kayıktaki arkadaşını vuran avcılar olmuştur, bu nedenle av arkadaşımın yanımda böyle bir tüfek kullanmasını istemem. Kayıkta kümede namlu güvenliğini sağlayamazsınız. Otomatikte 71 cm namlu, yaklaşık olarak 76 cm poze çifte savurma balansını sağlar. Mutlaka dipçik uyumu Churchill metodu ile kontrol edilmiş olmalı, yoksa ağzınıza giren ördeği nasıl vuramadım diye arkasından çok bakarsınız ( baktım, özellikle remingtoncular dikkat etsin
) Mühre avlarında lighth mod, imp cly, en fazla Mod şok öneririm. 5 no saçmadan daha iri saçmalarda şok arttıkca saçma deformasyonu artar, daha dar şoklara hiç ihtiyaç duymadım. Tabii ki mutlaka recoil kaldıran, denenmiş, sağlam bir tüfek olmalı, aksi halde ufak bir arıza ile onca yol onca emek, onca yorgunluk sürüler tepenize yağarken boşa gider. Rast gele.