Emrah Bey Merhaba
Balıkçılıkta - Avcılıkta eski Abilerimiz şansın bol olsun, iyi şanslar gibi cümleler kurmaz rast gelsin - rastgele derler. Birileri "iyi şanslar" dilediğinde o avın kötü geçeceğine inanırlar. Hatta birbirlerine takılmak için şansın bol derler
Ben de sana bundan sonraki avlarında rast gelsin demek istiyorum. Yeni tüfeğine de alıştın, maharetli atışlar üst üste gelmeye başladı. Ama atamadığın boz ördekler İzmir' e de inmeye başladı haberin olsun. Bizde dün nasibimizi aldık.
Bu arada;
Ağır çekim yaptığın ikinci video da duble yaptığın atışlar sanırım 30-35 metre civarı. Duble av sahnesinde bir şey dikkatimi çekti. ikinci ördeğe yaptığın atıştan sonra tapa sana doğru nasıl geldi onu çözemedim. Çünkü atışların tepene doğru değil yaklaşık 30 derece açıyla yapılmış gibi. Bu açıda yapılmış bir atıştan sonra ve tapanın 25-30 metre mesafe kat ettiği düşünülürse tapanın atıcıya geri gelmesi çok ilginç. Fark ettin mi bilmem?...
Saygılar / Sevgiler
@Mustafa GÜRKAN 35 Ben bu detayı hiç farketmemişim
Videoyu daha dikkatli izlediğimde iki ördeğe attığım fişeğin ikisinin de tapaları bana doğru geri gelmiş. Rüzgar, ördeklerin geldiği yönden esiyordu ama tapayı bana geri yollayacak kadar sert değildi. Ördeklere çarptı belki kanadından sekti desem bu da zor ihtimal.. Gerçekten ilginç bir durum..
Biz de, hayırlı avlar veya nasibin bol olsun deriz çoğu zaman. Rast gele sözünü de kullanırız.
Şans kelimesini ara sıra dalgınlıkla kullansam da ben şansa pek inanmam.
İnanç gereği ''nasip'' derim ve çoğu kez de bunu gerek avda gerek başka şeylerde tecrübe etmişimdir
Öyle olmayacak yer veya pozisyonlarda avlar almışımdır ki bunun nasipten başka açıklaması olamaz.. Yine %100 hatta %200 garanti pozisyonlarda av kaçırmışımdır ki bunun da nasipten başka açıklaması olamaz.
Hep derim av nasip işidir. Tevekkül etmek iyi bir şeydir. Müslümanlık bunu gerektirir. Şartları yerine getirir, gerisini Allaha bırakırsın. Bu, aynı zamanda psikolojik olarak da insanı rahatlatır.
Avcılık işinde kesinlikle kastırmam, kendimi ve şartları olduğundan fazla zorlamam, hırs yapmam.. Akışına bırakırım, nasipse olur nasip değilse vardır bir hayır derim
Yorum için teşekkürler. Rast gele.