Merhabalar
Bende tüfek alırken seçimde çok kararsız kalmıştım. Y.Oto. av tüfeği düşürseniz öncelikle bir ördek avcısı olarak konuşuyorum kesinlikle Kinetik sistem olmasını tavsiye ederim. Firma olarak bir çok yerli marka mevcut kendim Stoeger M3000 Peregrine kullanıyorum, Huğlu Renova, Ata Neo 12 Akdaş 212 tüfeklerini kullanan arkadaşlarımda var onlarda çok memnun. Başımdan geçen bir olayı sizler ile paylaşmak istiyorum.
2017 Aralık ayı İpsala ördek avında, Yanımdaki arkadaşımın elinde Armsan Phenoma 71 namlu bende Stoeger M3000 Peregrine 71 namlu, Diğer Arkadaşın elindede Akdaş 212 tüfeklerimiz mevcuttu Ördek sabah saatlerinde gezintiye başlamıştı ama mesafe olarak 80 90 m nin altına düşmüyordu. Dudaklarımız düdük çalmaktan yara olmuştu, yapacak bir şey yok deyip 2 numara şoklarımızı taktık. Kullandığımız Fişek RC S4 33 Gr. 4 numara, hava sıcaklığı ortalama -1 -2 falandı. Ortalama 70 - 80 metreye giren her ördeğe üveyik avı gibi atış yaptık. Sonuç olarak Stoeger 3 / Akdaş 4 / Armsan 0 oldu. Hani çocuğu tanımasam ördek avından acemiliğine vereceğim. Fakat bunun acemilik ile alakası yok stoegerın 1 ördeğini kendisi benim silahım ile vurdu. O hafta gitti kendine Franchi Affinty aldı.
Süperpoze demişsiniz, bence av silahlarının performans olarak en iyisi süperpozedir ancak yapacağınız av malesef 3'üncü fişeği gerektiriyorsa gaz kaybı olmayacak bir tüfek seçmelisiniz. Kinetik sistem döner başlık tüfeklerde silahı çok fazla temizlemenize gerek yok çünkü tutukluk yapmasını gerektirecek Gaz piston temizliğinin önemi yoktur, tamamı ile darbeye kurma esaslı çalışır. Bende sizin gibi domuz avcısıyım aynı zamanda, size benden güzel bir tavsiye gazlı ve kinetik sistem tüfek ile 1'er tış yapın sert bir cisme ağaç kütüğü olabilir. Mesafe nin çok önemi yok 20 metre diyelim. Kütüğün yanına gittiğinizde kinetik sistem tüfek ile attığınız mermi gazlı sisteme göre bir kaç cm daha içerisinde olduğunu göreceksiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Teşekkürler Saygılarımla