Gönderen Konu: Sosyal Medyada Avcılar  (Okunma sayısı 2560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zafer AYDIN 40

• *
Sosyal Medyada Avcılar
« : 18 Ocak 2018, 09:46:08 »

Arkadaşlar , sosyal medyada bu resim üzerinden avcılara yükleniyorlar.Geçmiş yıllarda resimle ilgili konu açılmıştı formu aradım bulamadım , bu av özel avlaktamı yapılmış bilen var mı ?
Zafer AYDIN
1970-Kayseri

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
Ynt: Sosyal Medyada Avcılar
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2018, 10:28:48 »
Özel avlakta bile yapılmış olsa, paylaşılması çok kötü. Zaten biz avcılara iyi gözle bakılmıyor, dolayısıyla bu gibi paylaşımlar, bizi daha da zor durumlara sokuyor. Bu arkadaşlara Allah hakkettiklerini versin...
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN

Çevrimdışı Yaşar KÖKÇEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2018, 10:31:56 »
Bu fotoğraf NTV'de çıkmıştı haberlere. Adamın ceza aldığından bahsedilmişti.
1980-Antalya

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2018, 10:33:09 »
Bu tip paylaşımları çok sık görüyoruz zaten de, benim canımı sıkan asıl mesele şu..
2 gün önce Diyarbakırda galiba su samuru mu veya ona benzer nesli azalan bir tür, tüfekle vurulmuş..
Ntv haberlerde izledim, spikerin cümle şu: ''Avcıların vurduğu sanılıyor''
Nezaman böyle bir şey olsa ''Avcı'' yaptı oluyor..
Birinin çıkıp artık açıklama yapması lazım..
Eli tüfekli şahıslarla ''Avcı'' ları ayırt etmeyi bilsinler artık, bilmiyorlarsa da aradaki farkı öğrensinler..
Gerçekten hiç hoş olmuyor..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: M.Kemal ATEŞSAL, Yaşar KÖKÇEN, Ziyaettin AYHAN

Çevrimdışı Bilal AYDIN

• Müdavim Üyemiz
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #4 : 18 Ocak 2018, 12:07:02 »
İster özel avlak olsun ister devlet meraları bu kadar hayvanı ne yapacaksın Allah gözünü doyursun herşeyin bir oluru vardır.Bunlar avcı bile değil insan hiç değil herşeyde olduğu gibi haddi aşmayacak insan oğlu.Dolayısıyla bu tür olaylar ne yazıkki avcılara mal oluyor.inşallah caydırıcı bir ceza uygulanmıştır bu kişilere
1988-Denizli

The following users thanked this post: Necdet GÜNEY, Hüseyin İŞCEN

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #5 : 18 Ocak 2018, 13:33:22 »
Bence sosyal medya platformlarında yapılan sürekli av paylaşımları gereksiz hırsa ve kişilik gelişimlerini tamamlayamamış tiplerin kendini ispat zorunluluğuna sahne oluyor..Falan grup kaç tane vurmuş,filankiler çok av bulmuş gibi keyif değil sayı odaklı bir avcılık yapısı tetikleniyor.
Paylaşım noktalarının genele açık yerler değil de forumlar olması gerektiğine inanıyorum.
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: M.Kemal ATEŞSAL, Atagan YILDIZ, Bilal AYDIN

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 18 Ocak 2018, 14:02:36 »
Elinde av tüfeği olan herkezi avcı olarak gösterip avcıları kötü gözle bakılmasına vesile oluyorlar. Bu tür katliyamda avcının avcının adı kullanılıyor ve kötüleniyorsa bunu derneklerin araştırıp tepki göstermesi lazım.kanuni yönlerden anayasal hakları kullanmasadı lazım. Onlar sezsiz kalıyorsa bizler ne kadar konuşsak fayda etmez...
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2018, 14:05:34 Gönderen: Metin ŞAHİN »

resim yükle
                 ♥  ♥  ♥ Metin Şahin ♥  ♥  ♥
                   ♥  ♥  ♥ 1977 -  BOLU  ♥  ♥  ♥

The following users thanked this post: Ziyaettin AYHAN

Çevrimdışı Fazlı MORAL

• *
« Yanıtla #7 : 18 Ocak 2018, 19:54:08 »
Derneklerimizin masallahi var zaten. Üyesini çoğu dernek seçimden seçime hatırlıyor. Güzel çalışmaları olanlara sözümüz yok. Daha önce paylaşılmıştı avcı olmayana av tüfeği ve av fişeği in satışı. Bu konunun iyi düzenlenmesi lazım bence. Savunma amaçlı alana ona göre çözüm bulunmali çobanlara olduğu gibi. Tabi her şey insanda bitiyor. Allah korkusu olmayana hiç bir şey anlayamazsın.
  • huğlu 401A
  • huğlu renova kinetik sistem
  • sarsılmaz concort sport 66 namlu
  • kurzaar
Fazlı MORAL
1973  terme samsun ikamet menemen izmir
Cümleler doğrudur sen doğru isen
Doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 18 Ocak 2018, 21:49:23 »
Avcılarımız gurup halinde gitmiş avlanmış olsalar bile bu remi buşekilde teşhir ememeliler.Hal böyle olnca avcılar insanların gözunde cani olarak
görülmelerine sebebiyet veriyor.İşte bunlar bilinçsiz yarım avcıalar.Çok yazık bu resmlerin kaldırılması gerekli bence.
Avına avcısına ve de doğasına sahip çıkandostlara selamolsun.
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2018, 12:24:22 Gönderen: Fazlı BOZ »
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

Çevrimdışı Serhat KAZAN

• *
« Yanıtla #9 : 18 Ocak 2018, 23:39:48 »
Esasen hak vermek gerek. Herkes gördüğünü yorumlar sonuçta.
Avcılık bence sadece vurduğumuz hayvanların resimlerinden ibaret olmamalı. Nefes almaya ve stresten uzak yaptığımız bu aktiviteyi güzel hikayelerle, fotoğraflarla doldurmalıyız.
Limitler dahilindedir gibi cümleler çok itici gelmiştir bana. Avcılık sadece vurduğun hayvanların resmini sergilemek değil; bence vuramasan bile o anı hikayeleştirip paylaşmak olmalı. En azından bunlarla süslenmeli. Sayın @emrahakdeniz arkadaşımı bu konuda tebrik ediyorum. Kendisiyle en ufak bir sohbetim olmadı. Ancak takip etmek ve özellikle onun paylaşımlarını incelemek bana keyif veriyor. Takdir ediyorum nacizhane.

Sadece vurulumuş 3-5 ördek, keklik veya her neyse, bunları görmeye çokta ihtiyacımız yok. Eğer bu sayfayı takip ediyorsak ölüsünü zaten çıplak gözle görmüşüzdür.

En çokta şu kelimeye takılmışımdır. Kanlı olsun bilmiyorum benmi yanlış düşünüyorum ama ben kan görmeye gitmiyorum. Farklı yerlerde ayak izlerim olduğunda mutlu oluyorum. O anların hepsi farklı dostluklar ve anılarla dolu oluyor.

Umarım bir gün avcılık ve hırsın ayrımını yapabileceğiz.

Saygılarımla

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-------------------------------------------
Serhat Turan
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ, Hüseyin İŞCEN

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #10 : 23 Ocak 2018, 09:48:56 »
konu başlığı hoşuma gitti girince gördüğüm manzara gerçek avcı mı yoksa sosyal medya avcısı olmaya çalışmak mı sorusunu aklıma getirdi, av özel avlakta yapılmış olsa dahi gerçek avcı hem o kadar av vurmaz vursa bile sosyal medyada paylaşmaz, avda çekilen resimler sadece o av gününü hatırlamak amaçlı olmalıdır, birilerine "çok vuran büyük avcıdır" mesajını vermeye çalışmak değil, bu kültür teknolojinin hayatımıza hatta avcılık hayatımıza diyelim soktuğu kötü huylardan birisi haline geldi, bir diğer konu da avcılığı internetten öğrenmek isteyen beleşçiler ile ilgili.... avcılık intertten öğrenilmez ! bilgi paylaşılır tabii ki ama bilen paylaşır !  bu klavye öyle birşey ki sormayın gitsin literatüre klavye delikanlılığı diye bir deyim girdi hesap edin, delikanlılık bile klayye ile oluyor o yüzden bazı kültür örf ananeler de klavye ile yazmakla olmaz bence, hani "ağzı olan konuşuyor" derler ya, şimdi elinde akıllı bir telefon olan veya bilgisayardan bir soru görüyor sırf yorum yazmak için kulaktan dolma yine bir iki forum sitesinde okuduğu bilgiyi kesin bilgi gibi paylaşıyor bunun kadar tehlikeli birşey yoktur. Avcılık torbacılık yapmadan bir ustanın yanında gezmeden öyle face ' deki bir gruptan öğrenilmez! Bunu yapacaksın illaki her ne kadar milli parklar avcı belgesi vermek için kurslar açtıysa da bu kurslar amacına uygun şekilde çalışmıyor bunu hepimiz biliyoruz, bu kurslarda öğretilenler temel bilgiler avcı belgesi almak için kanun tarafından koyulmuş bir zorunluluk sadece bu işin yüksekokulu veya fakültesi yok, usta çırak ilişkisi içinde yıllar süren tecrübelerle öğreniliyor, internetten kimin usta kimin çırak olduğunu da anlamanın bir yöntemi olmadığı için uygulama şart bir iki sene ustan vuracak sen peşinden toplayacaksın, soracaksın, göreceksin avcılığı damarlarında hissedeceksin gerçekten heves mi değilmi anlayacaksın sonra bak aklında soru kalıyor mu!! Cümlemize Rastgelsin..
  • Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL

The following users thanked this post: Hüseyin İŞCEN, Ziyaettin AYHAN