Ben iki tane Benelli kullandım ve sattım. Birinci Benellim Supernova pompalıydı. Güzel ördek avları yaptım. 89mm fişekle geçit avlarında arkadaşların uzak diye atmadığı bir çok ördeği almak kısmet oldu. O tüfeğim 3600 gram ağırlıktaydı ve yürüme avlarında taşıması biraz eziyetliydi. Bu tüfeğimi başka avlarda da kullanabileceğim yarı otomatik bir Benelli almak için sattım. Hem de aldıktan 2 yıl sonra aldığım fiyattan daha fazlasına sattım dövizdeki kur artışı sebebiyle. Sonra M2 model max5 kamuflajlı ikinci Benelli av tüfeğimi aldım. 1 sezon kullandım. Ev alacağım için fazla borca girmemek adına yine aldığım fiyattan daha fazlasına sattım. Şu an şeytan yine dürtüyor, eldekilerden birkaçını çıkar da Benelli al diyor
Şimdi Benelliye ederinin çok üzerinde para verip bir tüfek alıyorsun gibi görünebilir. Ama tüfek eline aldığında kalitesi ile farkını belli ediyor. Benelli klonu Ata Neo kullanıyorum. Aralarında gerçekten kalite farkı var. Ona görede Ata, Benellinin 1/6 fiyatına satılıyor. Benelli alıp yıllarca kullanıp sonra da aldığın fiyattan daha fazlasına satıyorsun. Avrupa tüfek almak biraz birikimini döviz yatırımı yapmak gibi.Ama bugün 2000TL'ye aldığın Ata Av tüfeğini yarın tek fişek dahi atmadan satmak istesen verdiğin paranın yarısına zor satarsın.
Benelli,Beretta vb. yedi harflilerin çok alınıp satılmasının asıl nedeni de bu bence.
Ayrıca Ata firmasını tüfeğini kullandığım için örnek verdim, tüfeklerini severek kullanıyorum. Amacım firmayı kötülemek değil. Lütfen milli tüfek savunucuları linç girişiminde bulunmayalım