Emrah bey 35 metreden 61 namlu 3 no şok ile oturarak atış yaptım 7 adet isabet oranı var onlarında biri üstte biri altta arası açık ön bilgi almak iççin yazdım en kısa zamanda da 1*1 kağıda atış testini yapacağım avda olduğum için bidona atış yaptım. fişek iyi midir? barut cinsi nedir kullanılan baruta cx2000 kapsül nassıldır?
Şimdi oldu..
61 namlu 3 şokla keçe tapa fişeğin dağıtması normal zaten. Bu fişek kısa ve orta mesafelerde parlama avında iyi gider. 30 gr 8 numara keçesiyle güzel çulluk avları yaptım.
Fişeğe gelince,Aquila barutlu (fotoğraftaki gibi) yaf keçe tapa fişekler genelde iyidir, saçma kalitesine dikkat edin bazı serileri bozuk olabiliyor. Bu fişekler 30 metreye kadar başarılı sonuç verirler. Sonrasında çok açar..
Tabi 35+ metre mesafelerde hem grupman hem etki açısından istisna olabilecek keçe tapa fişekler de var mesela Lambro Feltro gibi..
Yaf keçe fişekteki tapa çapı her nekadar 18,80 mm olsa da altta ara tapa kullanmadıkları için 18,60 ve üstü geniş iç çaplı namlularda gaz kaçağından ötürü basınç kaybı yapıyor. Performans kaybı ihtimali yüksektir.
Keçe tapa fişekler esasında 18,40 ve daha dar iç çaplarda tam performans verir.
Kullanım açısından bence keyifli, hoş bir patlama sesi var ve geleneksel yapıya sahipler..
Geniş namlu tüfek alana kadar çulluk avlarımda vazgeçilmezimdi.. Şimdi bior tapa kullanıyorum