Gönderen Konu: Sonradan görme olduk  (Okunma sayısı 1387 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Şaban BİÇİCİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Sonradan görme olduk
« : 09 Ocak 2018, 10:18:56 »
Tek kırmaya horozla el kundagina kuş lastiği bağlamakla ava başladım fişekleri dumanlı barut kurşun boruyu eritip saçma pat veya çit çit kapsın caputtan keçe yapmayla başladım. Hayat 10 fişeğim hiç olmadı. Şimdi   3 tüfek bir kaç koli fişek halende gözü doymayan bir avci olduk.Nerden nere hep reklamlara oynuyoruz. Yani sonradan gorme derler bize.Saygılar
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2018, 11:58:56 Gönderen: Şaban BİÇİCİ »
1977 Kahramanmaraş

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Sonradan görme olduk
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2018, 12:53:04 »
 aramızda 7 yaş var aşağı yukarı aynı zamanelerde bu yollardan yürüdük,

sapanla saka tarla kuşu incir kuşu vs. avladık,

av boldu malzeme yoktu dolma tüfek atadede ve babadan geçme tüfeklerle kara barut yaza kadar biriktirilen harçlıklarla okul sömestir tatillerde ara hafta sonlarında mahelle bakkalından plastik tabanca kapsülü kara barut 9 no saçma tedarik eder annemizin halalamızın başına musallat olur eski çarşaf parçası bulur soluğu merada tarlada alır ağaçın yan filizinden bıçakla yontup kuşluk yapar iki kuluk doldurup eve döner kuşları yolup ateş yakar pişirip sofraya koyardık o yıllarda çok av vardı domates tarlalarında o sıcakta işçiler sıcaktan ağaç gölgesinde dinlenirken öten bıldırcın akşama doğru çoşar bizde taklidini yapardık ara tara bulamazdık ,..

güzel bir çocukluk geçirdik  velhasılı,..

şimdi her malzeme dediğiniz gibi onlarca çeşitlilikte ama av yok.

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Zülküf ÖZDUMAN, Hüseyin İŞCEN

Çevrimdışı Fazlı MORAL

• *
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2018, 18:12:51 »
Doldurma tüfek kullanmadım ama aşağı yukarı aynı zorlukları ben de yaşadım. Sezonda en fazla 27/28 fişeğin olur bitince de oturup ağlardim. Hey gidi günler hey diyoruz şimdi. İlk zamanlar bildircina fişek atmazdim. Çulluk ve ördeği beklerdim. İlk tavşanı vurdugumda iki fişekle ava çıkmıştım.
  • huğlu 401A
  • huğlu renova kinetik sistem
  • sarsılmaz concort sport 66 namlu
  • kurzaar
Fazlı MORAL
1973  terme samsun ikamet menemen izmir
Cümleler doğrudur sen doğru isen
Doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı Aydın NALIN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2018, 18:17:09 »
ilk bıldırcını vurduğumda ne sevindiydim, onun sevinciyle uzak kuşlara bile tüfek atıp harbiyi bitirmiştim
1980-Antalya

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2018, 19:02:28 »
          avcılığa  çok küçük yaşta sapanla başladım. Dolmatüfek kullandım, Babam Trabzon Beşikdüzünde direksiyon milinden 24 cal. tek kırma yaptırmıştı, bir müddet onu kullandım, sonra Almanyaya  1960 lı yıllarda çalışmağa gidenler ithal tüfekler getirmeğe başlayınca 16 cal. ithal bir çiftemiz oldu. O zamanlar mermi bulamazdık, 100-150gr. saçma barut alarak mermi doldururduk,5-10 fişekle ava giderdik, imkanlar kısıtlıydı ama av çok boldu, avcı çok azdı, av sahası yerlaşim merkezlerinin yürüme 15-20 dakikalık mesafedeydi. Şimdi bütün imkanlar var ama ne avlak kaldı nede av kaldı. Ülkemizin bütün bölgelerinde avlanıyorum ama eski avlar hayal oldu, o avları güzel bir anı olarak hatırlayacağız. Selamlar
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2018, 20:52:28 Gönderen: Ahmet VURAL »
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Fazlı MORAL

• *
« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2018, 22:05:22 »
Bazen komşudan emanet aldığımız Horozlu Alman çifte vardı. Mesafe ve etki harikaydı.
  • huğlu 401A
  • huğlu renova kinetik sistem
  • sarsılmaz concort sport 66 namlu
  • kurzaar
Fazlı MORAL
1973  terme samsun ikamet menemen izmir
Cümleler doğrudur sen doğru isen
Doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı Ali DOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2018, 22:07:40 »
Yaşanılan zorluklar bu işi daha zevkli hala getirdiği önermesine katılıyorum yokluk içinde bişeyler başarmak insana ayrı bir onur katıyor.Ben yokluk çekmedim ama bu onur için savaşacağım
1997 AYDIN/çine