Gönderen Konu: ALAMO KALESİ VE ÇÖL KAPLANI FAHRETTİN PAŞA  (Okunma sayısı 1531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
ALAMO KALESİ VE ÇÖL KAPLANI FAHRETTİN PAŞA
« : 21 Aralık 2017, 11:14:00 »
Alamo Kalesindeki Amerikalılar,  Texasta 200 kişiyle 12 gün boyunca binden fazla Meksika askerine direnmiştir. Bu olay Amerikan tarihinde  o kadar önemsenmiş ki, Holywood tarafından 6(ALTI) tane filmi çekilmiştir. Biz ise Fahrettin Paşa Medine'de 2 yıl 7 aylık savunma yapmasına rağmen 1 (bir) tane film bile çekmemişiz ve hatta çoğumuzun Fahrettin Paşa'nın Medine Savunması, Halil Paşa'nın Kut-ül Amare Zaferi gibi sayısız kahramanlıktan, yenice haberi olmaktadır. Tarih yapan AMA onu bilmeyen bir milletin gelişmesi nasıl olur?http://babamicin.biz/movie/alamo-kalesi-the-alamo-kovboy-filmini-izle/
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2017, 11:16:00 Gönderen: Semih MAVİLİ »
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimiçi Enes Malik TEPE

• *
Ynt: ALAMO KALESİ VE ÇÖL KAPLANI FAHRETTİN PAŞA
« Yanıtla #1 : 21 Aralık 2017, 12:55:01 »
Her şeyi servis etmeyi biliyorlar.2. Dünya savaşında Almanyanın yaptığı bir kahramanlığı kendileri yapmış gibi anlatarak KAHRAMANlık yapıyorlar ama biz gerçek kahramanlıklarımızı bilmiyoruz bile.Ayıptır,yazıktır... İnşallah yakın gelecekte kafamızı kumdan çıkarırız...
  • Armsan Phenoma Carbo 76 cm
  • Huğlu Koop. 103FE 71 cm
  • P. Beretta S56E 76cm

1997
Tekirdağ/Van

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ

Çevrimdışı Doğan ATEŞ

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #2 : 21 Aralık 2017, 13:56:28 »
Dikenli tel icat edilinceye kadar geçen 25 yıllık bir sürede gerçek anlamda kovboylar vardı.Ama adamlar bu 25 yılı belkide 1000-2000 film ile öyle bir pazarladılar ki sanki Amerika da hep kovboylar vardı.Pazarlama konusunda gerçekten çok iyiler (overbore namlularda bunlara örnek)😄

Biz tarihteki en eski milletlerden olduğumuz halde tarihimizi ve başarılarımızı ortaya net bir şekilde koyup hala anlatamıyoruz..

Saygılarımla
  • Beretta 686 Silver Pigeon 1
  • Beratta A400 Lite Sentetik
  • İmpala Plus 66
1977 İzmir

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 21 Aralık 2017, 17:10:42 »
onlarca yıldır osmanlıya dair ne varsa kötülemekten, yeni yeni sıra geliyor ecdadı hatırlamak ondan semih kardeşim.....
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ, Ziyaettin AYHAN

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 21 Aralık 2017, 19:42:55 »
Ah kardeşim ah ben İlk  Öğretim okulu,Ticaret lisesi,Kız meslek lisesi,Endüstri Meslek lisesi ,Şirinyer lisesi ve Buca Anadolu  lisesi gibi okullarda yirmi altı yıl Tarih Öğretmenliği yaptım,Tarih dersini masal olarak gören ,Tarih Öğretmenine masalcı diyen bir nesilden ne beklenir.Öğretmenin bir ağırlığı kalmadı..Cuma günü sınıfta kalan Öğrenci Cumartesi,Pazar bütünleme sınavına girip sınıf geçti.Öğretmenler şuan artık çocuk bakıcısı durumunda
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 21 Aralık 2017, 20:16:28 »
Cumhuriyetin büyüklüğünü görmek için Osmanlı'yı küçümsemenin ya da Cumhuriyetçi olmak için Osmanlı müesseselerini inkar etmenin gereği yok.
(İlber Ortaylı, Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı (1923 - 2023))

Ne yazık ki Osmanlınında, Cumhuriyetinde bizim olduğu kavransaydı, belki bugünkü sıkıntılar olmazdı...
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 22 Aralık 2017, 10:28:30 »
 yakın tarihimiz bile unnutturulmaya çalışılıyor bıarak çöl kaplanını semih bey kardeşim,

kanlarıyla deştan yazan bu milletin kıymetini yine bu millet bilir ama uyutma teknikleri insanları ilim fen tarih sanat ve uygarlaşma yolunda hep sekteye uğratmakta  elsanatları atadededen kalan ne kaldı geriye çeliğe çifte su veren ecdat çırakmı yetiştiremedide inox çakıları japon yakuzası bilmem kaç dolarlarda alıcı buluyor vay be ne kadarda yozlaştırıldık diyorum artık pes,..

benim tek teselli ve ümidim rabbim bu millete zeval vermesin masabaşı oyunlara bu milleti alet etmesin.

okullarda öğretilenlere bakınız komşu ülkeden gelen yaşları 16/25 arası çocuklar bile suriyede birkaç lisan biliyor benim liseden mezunumda yolda turistle konuşamıyor bumu eğitim bumu lisan kuslara yarışatı gibi koştuğumuz hatta üniversite mezunu öğrencilerimiz bile boşta gezer çoğunluğu iş bulanı bile kendi dalında değil rezalet diz boyu,..

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2017, 10:30:30 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ, Ziyaettin AYHAN

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 22 Aralık 2017, 11:12:55 »
Amerikaya, Almanya üzerinden giderken, Lufthansa Hava yollarının uçağına biniyorduk,
Almanya'nın en zengin eyaleti olan Bavyera'nın tanıtım videoları vardı,kulaklıktan dinleyip görüntüleri izliyorduk,
Eski şato ve kaleleri gösterip sonra BMW'nin (Bayerische Motoren Werke) teknoloji üssünü gösteriyordu,
Fonda 'da şu ses vardı ''biz tarihimizden ve geçmişten aldığımız ilhamla, geleceğimizi yaratıyoruz''
Almanya boşuna Almanya olmamış demek ki, ''geçmişimde köklü ve sahip çıkıyorum,
Geleceğede bu sayede mükemmel şekilde yürüyorum'' diyor.
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
[/ur

The following users thanked this post: Aslan POLAT