emrah kardeş sen bilimsel olarak araştırıp test ediyorsun söylediklerini önemserim . bu havada 38 gram bana cok abartılı geldi gecen yıl -15 derecede 34 gram bana yeterli geldi.av bayi o fişegi ona cok övdü. bir hafta öncede bana Sterling kötüledi inadına o fişegi aldım memnunum.
Daha önce de birkaç defa yazdım, herkes kendi av şartlarına göre seçim yapar. Geçite gittiğim yer sahil kenarı, denizde fırtına 6-8 gösterirken o rüzgarda kumun üzerinde ayakta durmak neredeyse imkansız.
Hava belki Doğu Anadoludaki gibi soğuk değil ama nemli havada -2 -3 derecede bile bu rüzgar, çok şeyi değiştiriyor.
Tecrübe etmeyen bilmez, ''ben 30 gramla ördek avlıyorum siz neden 38-40 gr atıyorsunuz'' der..
Gramaj seçimi avcının tercihi.. Normalde, eksi derecelere kadar çoğu zaman 34 grama bile gerek kalmayabilir.
Deniz seviyesine indikçe nem artar basınç artar. Hele de hava soğuduğu zaman olay farklı oluyor.
Doğudaki -20 ile bizim buradaki -5 derece arasında fark var.
Normalde ben de 34 gramı pek geçmem. Sadece istisna zamanlarda ona göre fişek kullanırım.
Bayiler işine geleni över işine gelmeyeni kötüler.. Avcıyı düşünen, 10 bayiden 2-3 tane ya çıkar ya çıkmaz..
Ticaret bu, herkes kendi çıkarını gözetmek zorunda..
Şansınız açık olsun. Rast gele.