Sabah deniz kenarına ördek için geçite gittim. 3-4 grup büyük ördek ve 1 grup da çamurcun gördüm ama sahilden içeri girmediler. Yediğim yağmur ve soğuk cabası oldu..
Uslanır mıyım ? Tabiki hayır
Gündüz yağmurdan dolayı gezme imkanı olmadığı için akşamüstü çulluk geçer belki diye meraya gidip beklemeye başladım. Allahtan yağmur erken kesildi de ıslanmadık. Akşam ezanından sonra 15 dk içinde 3 tane geçti ve üçü de nasip oldu şükürler olsun. Açılış biraz gecikti ama temiz av oldu.
500 m ve üzeri rakımda dün akşamdan beri kar var. Çulluklar inşallah sahile doğru inmeye başlar artık.
Normalde dispersant tercih etmezdim fakat fişeği denemek için kullandım. Hava kapalı çulluk da zaten akşamları 15-25 metre arası alçak uçar. 61 namlu ile fişek gerçekten iyi iş çıkardı. "Yakma" ve "fitilleme" nin canlı örneği fotoğrafta mevcuttur
Herkesin damak zevki başkadır tabi. Kekliğin tadını çok övüyorlardı, çokşükür onu da yemek nasip oldu ama çulluk çok başka. Keklik eti doğal yetişen köy tavuğu gibi, güzel..
Fakat "Av eti" denildiği zaman çulluk benim gözümde herzaman 1 numaradır. Av olarak da yeri ayrıdır ve özeldir.
Herkese hayırlı ve bereketli avlar dilerim.
Rast gele..