Geçtiğimiz cumartesi av yapmaya karar verdim, hedef avım keklikti ikinci av olarak ise her zaman tavşanı seçerim ancak yıllardır bu bölgelere gitmeme rağmen hiç tavşana rastgelmedim, bu nedenle ikinci tür olarak ardıç kuşunu işaretledim daha sonra dayanamadım fikir değiştirdim ve tavşanı seçtim.
İki gün önceki futbol maçının verdiği yorgunlukla zar zor kalktım gün ağarmadan meraya vardım, sessiz sakin rüzgarsız çok güzel bir hava vardı, avlakta yalnızdım. Beni zor taşıyan yorgun ve ham ayaklarımla yaklaşık 1 saat ilerledikten sonra önümde sekeleyen ve taşın ardına gizlenen kekliği gördüm, ona doğru yaklaşırken az beriden iki keklik uçtu bir atış yapabildim ve isabetsizdi, benim gördüğüm diğer keklik ise uçmamıştı az daha yaklaşıp onu uçurdum ve tek atışta indirdim.
Diğer kekliklerin nereye konduğunu tahmin edip arama yaparken üst tarafımdaki çalının içinden bir çıtırtı geldi, keklik kalkacağını zannedip pozisyon alırken otların içinden yukarıya doğru giden iki koca kulak gördüm, hemen iki acele atış yapıp başarısız olunca son fişeğimi sakin ve tam isabetli yaptım, önce yukarıya doğru iki takla atıp daha sonra ayaklarımın dibine yuvarlandı koca kulak.
Tavşandan o kadar anlamam ama ölmeyi unutmuş, ömrünün son günlerini yaşıyor gibi hali vardı
büyüktü, bildiğimiz sert kalkış yapmadı ağır ilerliyordu. Tavşanı da çantaya koyduktan sonra yüküm bir hayli ağırlaştı, bir de yorgunluk olunca diğer keklikleri arayıp kotayı tamamlamak için uğraşmadım. Dönüş yolunda ilerlerken bir tavşan daha kalktı ama atmadım, kotam dolmuştu, zaten kota olmasa da atmazdım, bir tavşan bana yeterdi, onu da rastgelirse başka güne sakladım.
Herkese hayırlı bol avlar dilerim, rastgelsin
img upload