0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
30 gr 3-4 numara saçmanın çok bir espirisi olmaz. Gramajdan dolayı zaten saçma sayısı az. En azından 5 olursa durumu kurtarır.Sizin için iyi seçeneklerden biri Mirage 30,5 gr olur. Bulabilirseniz geyik resimli kutulardan alın. Onların barut haddi biraz daha iyidir.İçeriğinde 1,70 gr A1 barut var hem geri tepmesi düşük hem de av performansı çok güzel ve etkili bir fişek. Poze için hele de şu zamanlarda bitirim olur. Fiyatlar azcık pahalandı ama bazı durumlarda az atıp, öz atıp kaliteli malzeme kullanmak iyidir..Rast gele.
Hüseyin bey tüfeğinizin markasını ve namlu iç çapını belirtirseniz daha isabetli tavsiyeler verilecektir kanaatindeyim.
Hüseyin Bey, Ekim, Kasım, Aralığın 15 ine kadar 18,40 iç çaplı çiftsan pozemde 32 gr yaf kullanıyorum. Yerlide 30 gr da kalın saçma tavsiyem malesef yok, İthalde 30,5 gr mirage pozede çok güzel iş yapar. Tavsiye ederim.
Hüseyin bey benim tüfeğimde dar iç çapa sahip (18,35) yerlileri çok bilmiyorum ama ithal fişeklerden Sellier Bellot 32 gr. ve Rc sipe fişeklerini tavsiye edebilirim. Birde yumuşak bir dipçik pedi atış konforunda çok faydalı oluyor, denemenizi tavsiye ederim.
kardeş, meca speed hunting 5 ve 7 nosunu kullandım yüksek geçit öterardıç avında 7 no zorlu mesafelerden güzel aldı avı tahtalıda 5 nosunu kullandım 2 saçma alan avımda oldu 6 saçma alan avımda oldu bu seri benim eski sattığım 71 cm. 1/1 - 1/2 sabit şoklu robust 222 çiftemin sonucu yerli oto 65 cm 3 şokla geçit avlarında pek değişiklik yoktu hedefe güzel attınmı güzel sonuçlar aldığım power tapalı seri bu meca ama dersenki tavşan yerli oto da işimi görmedi sıkı dur ama gülme 5 şok özkursan eco seri 5 no biyor 33 gr. tapalı fişek deli sonuç verdi bak gülme,.. 3 arkadaşım şahittir capcanlı geçen haftanın top geçer av geçmeziydim ,..bu iş deneme yanılma ile çözülüyor inanınki tüfeğe şoka ve üretimparametresindeki fişeğin yapısına göre değişmekte bir önce aldığın aynı seri kartuş farklı çıkabilmekte fakat meca bu yolda daha başarılı.umarım birazda olsa fikir verebilmişimdir, hoşçakalınız.saygılarımla.
Teşekkür sn AKDAĞCIK Çelik veya alaşımlı nikel vs olmadığı sürece denemekte fayda var dediginiz fişek bu galiba bazen Tavşana 15 20 metreden atmak zorunda kalıyorum yada ördeğe sonuç ya hüsran ya tüylü kıyma çoğu hüsran☺ 34 atınca da çok tepip ördeği delip çıkıyor yamuk yumuk gidip düşüyor bi kaç kez oldu bu sene 30 gr atınca paket ama havalar mevsim üstü sıcak
Özkursanın son çıkardığı eco serisi bior tapalı fişekleri güzel. Kısa ve orta mesafelerde iş yapar, yapıyor..Tercih edilecekler listesinde sonlarda yer alıyor olsa da fiyatı uygun ise deneyebilirsiniz. Yalnız bu sarı tapalar çok sert bir yapıya sahip..18,60 çapında ve esneme payı hiç yok. Bu da aklınızda olsun..
Tüfeğin aynısı bende var... 92 model ... Hocam babam ördeği bu tüfekle kırar attığı fişekler ise 32 gr geçmez örn: tahtalı ördekte 32 gr 4 numara fix atar hiçte canlı bırakmaz... kendimde tecrübelendim için bilirim 30 gr 8 numaray la karlı havada akşam bekinde 40 45 metre öteden geçen çulluğu çapıt yuazın üveykte abartmıyorum kara kara gözükürken attım meca 30 gr 8 numara kanatı kıstı havada öldü... avrupa rotweil atar ama bence bps de atarsınız farketmez gurupman öldürücülüğü güzeldür 35 metre içinde sizden ricam dipçiğini ortopedik yapın resmen plastik bişey yamamışlar otomatik şuan kullanıyorum geçen onla attım iyiki akdaşım var dedim (Huğlu 2014 poze aldım namlu ayrı yere saçma ayrı yere gittiği için sattım tüfek uyuyorsa satmayın hazinedir)
http://merkezav.com/shop/image/cache/data/F%C4%B0%C5%9EEKLER/yerli-fi%C5%9Fek/sacma-12-30g-kutu-300x193-228x228.jpg 3 no saçma ile 10 no saçma arası gösteriyor yukarı linkte.saygılarımla.
http://bayi.altunbasas.com.tr/FISEK-STERLING-12CAL-30GR-NO-4,PR-22640.htmlbi bakarsınız sterlin 30 gr 4 no var sitede ama hazırda varmı ?
Hüseyin usta yaf 30 gr 5 numara fişek, pozede senin işini fazlasıyla görür. Daha kalın saçma arayıp şansını azaltma 5 numara idealdir. Sivas gibi yerdesin az havalar soğusun büyük ihtimal tekrar yüksek gramaj arayacaksın zaten. O fişek huğlu pozede iyi iş çıkartır..
Engin bey malesef bazen hayalleri süsleyen ürünler sadece hayalleri süslüyor bayi raflarında ismi bile olmayabiliyor bayilerde çeşit çok azaldı suan en ucuz yerli fişek 30 tl oldu teşekkürler