Merak ettim acaba namlu boyu deliciliği etkiliyormu diye..
Bu yüzden, 76 ve 61 namluların delicilikte farkı varmı görmek için basit bir deneme yaptım.
Her namlu kendine özeldir tabiki ama, çapları %99 aynı olan iki farklı boyda namlunun çıkış ölçülerini de eşitlemeye çalıştım.
Sonuç olarak arada yarım cm fark çıktı. Demekki boyu değil işlevi önemliymiş
Namluların boyu kaç olursa olsun saçmanın gittiği yer aynı diyorlar. Tabi 76 namlunun grupmanda farkı oluyor.
Birim alana daha fazla isabet, uzakta vurma şansını biraz daha artırıyor. Bir de swing olayı daha güzel, en çok o keyfli benim için
Kurşun atışında 61 namluyu ideal kabul etmelerinin sebebi hikmetini de görmüş gibi oldum.
Zaten, kurşunda 71 namlu ile yaptığım atışlardan daha düzgün ve daha isabetli atışlar yapabiliyorum 61 namluyla.
Mesela 35 metrede pet bardakları ayakta namlu sabitlemeden rahatça vurabiliyorum.
Şeritli de olsa, sabit çıkış 61 namlunun isabet başarısı gerçekten farklıymış demekki..
Daha önceki kendi denememde 71 namlu ile aynı kurşun 110 metrede düşme yapmazken başka bir slug 61 namlu ile 80-90 metrelerde düşüş gösteriyormuş.
Bu bilgi de dikkatimi çekmişti. Oyüzden bu tür denemelerde bazı arkadaşlar, daha uzakta dene fark daha net belli olur diyorlar da, kurşunun en güçlü hali namlu çıkışından hemen sonraki halidir diye düşündüm.
Oyüzden atışları yine 5 metre mesafede yaptım.
Sabah postasında eli boş dönen avcının, can sıkıntısından amatörce yaptğı bir test oldu
Herkese Rast gele..