Bu yıl gecen yıl ki gibi yine bildircin olmadığından ara ara yoklasakta pek fazla gitmedik, gittidiğimizde de av bulmaktan ziyade köpeğimin biraz form tutsun diye gittik. Bir tane bildircindan başkada bişey görmedik. Bir kaç kez üveyiğe gittik iki tane vurmak nasip oldu çok şükür onun haricinde bol bol gezdik, döndük eve.
Ayın 15 inde çoğu kişi keklik sezonunu açarken ben, yeni evin inşaat temizliği ile pazar günüde ev taşıma işiyle uğraştık. Pazartesi işbaşı, salıdan itibaren yıllık izne ayrildim ama tatil hak getire. Sali zeytinlerin dökülenleri başındaki siyahlari topladik, çarşamba perşembe eski evi boyasi badanasinin yaptim sahibine teslim ettim, o işten de kurtuldum, cuma bir gün istirahat ve hafta sonu hazırlığı ile geçti.
Cumartesi sabahı saat 3.30 da alarm çaldi. Kalktim doğru köye köpeği tüfeği arabaya attıktan sonra eküri Hasan'ı aldim yola çıktığımizda saat 4.30 du. Iki saat yolculuktan sonra Girdev yaylasindaki meramiza geldik. 15 dk hazırlıktan sonra hava aydınlanmaya başladı, üstte tşortle yola koyulduk ama hava buz gibi ilk tepeyi cıktıktan sonra biraz ısındık. Köpek güzel ariyor hırslı, iyi dedim bugün bu iş olur. Bir kaç küçük tepeden sonra köpek kayboldu sonra ilk kekliği süzulüşünü gördükten sonra Hasan'a seslenmemle ates etmem bir oldu ikinci sıkıyı da Hasan'la bereber attim bir tane kuş düştü, Tony'e aportlama kaldı. Hasan bana bakiyor ben Hasan'a,dedim vurdun hacım, o da yok la sen vurdun, her neyse kimin vurduğu önemli değil akşama pilavlık çıktı dedik kalkanların peşinden aramaya koyulduk.
O alaydan iki tane sağ tarafımıza attı, onlara doğru yöneldik köpek aşağılarda ararken yukarı doğru yöneliverdi ama kuşlar erken uçtu arkadan kalkana bir tane attım ama nafile, kuşlar ferma verdirmiyor artık ne zamandan beridir sıkı yiyorsa, hafif bir ses duyan hemen uçuyor.
Beş dakkika moladan sonra kalkanların peşine gitmek yerine biraz daha yukarıları gezelim dedik. Neyse vurduk kendimizi yamaca yavaş yavaş iki yıl önce kaldırdığımız kekliklere bakmak için. Vardık varacağımız yere ama nafile mera bomboş, Hasan tavşan sayıklıyor sürekli yamaç kenarlarini taşladığı anda alt taraftan 7 li bi alay kalkti tepeyi dolanıverdi gittiği yeri göremedik. Benim köpeğin ilk zorlu merası olmasi sebebiyle hayvan iyice kesildi, ona da diyecek bisey yok bir yılın hamlığı var. Neyse ara ara yok daha önce kaldırdığımız mevkiiye vardık. Hasan 3 kekliğin kalktığını görmüş, ben de son anda bir tanesinin konduğu yeri gördüm. İndikleri yere iyice aradık bi traktör taş attık ama nafile, onun hemen önündeki küçük kayalığa bakayim dedim. Kist mışt seslene seslene gidiyorum, zar zor biraz gittim arka tarafimdan bir harladı ama nasıl bi heyecan. Yakın mesafe ama keklik taşı aşmadan bir tane attım çaput gibi düştü keyfime diyecek yok. Köpeği gönderdim gidiyor mızıklayıp geri dönüyor bir kaç kez, sonra dedim vurduğumuz kuşu da kaybetmeyelim. Bakyıyorum yok tüğler var kuş yok hey Allah im indim cıktım bir kaç kez yok. Araken sürmeleri gözüme ilişti. E mübarek hayvan elin bile zor girdiği yere nasıl düştün. Aldım biraz sevdim yakın mesafeden attiğim icin biraz tahrip olmuş ama yinede güzel bir kuş. Birinci gün avı sonlandırdık.
Kayınpederin yayladaki evine vardık güzel bir kahvaltıdan sonra güzel bir uyku çektik, akşam üstü uyandım keklikleri temizledim bir tanesini pilav için tencereye diğere bizim kız için buzdolabına. İkinci gün yine erken çıktık ama ne aradığımız avı bulabildik nede iyi gezebildik.
Belgeli avcılığa başlayalı 5 yıl oldu her sene keklik açılışına Girdev Yaylasına gideriz ama ilk defa bu yıl keklik vurmak nasip oldu
onunda moraliyle benim için çok güzel bir hafta sonunu geride bıraktım.
Onca ev taşıma stresi, ev sahibinin ailesel problemlerini bize yansıtması, müteahhitin evi yetiştirecek mi yetiştiremeyecek mi stresi, işte ki stresi tamamını attım çok şükür. İki günde toplam 20 km kadar yürüdük o kadar iyi geldi ki anlatamam kafam dinç, moralim yerinde eve döndüm.
Tüm arkadaşlara rastgele, Fethiye'den selamlar.