Gökhan Bey foruma hoş geldiniz. 15 yıldan fazladır yivli tüfek kullanıyorum. Birçok farklı marka model ve çapta tüfekleri kullanma şansım oldu. Dürbün konusu biz yivli kullananlar için oldukça önemli bir konu olmakla birlikte bir çok dürbün gördüm kullandım inceledim vs. Yüksek fiyatlı bazı markaların mercek ve dolayısıyla görüş kalitesinin muhteşem olduğu bir gerçek ancak asıl soru şu ki acaba bu kadar para vermeye gerek var mı? Bence kesinlikle yok. Hatta yaklaşık 5 yıl kadar bir çoğunun havalı tüfek dürbünü diye burun kıvırdığı Hawke marka dürbünü 300 win mag tüfeğimde en küçük bir sorun yaşamadan kullandım. Bu dürbünü defalarca Afrikada av yapmış yüksek kalibreli tüfekler ile tehlikeli av hayvanlarının avını yapan Amerikalı bir avcının önerisiyle almıştım. Şu an Meopta kullanıyorum ve çok memnunum. Dürbünün montajını kendim evde yaptım. Kendim sıfırladım ve gayet memnunum. Meopta fiyat performans konusunda oldukça iyi bir seçenek olabilir. Aynı şekilde Burris, Vortex , Leupold gibi markaların Amerikalı avcılar tarafından çok beğenildiğini söyleyebilirim.Tabi Zeiss, Schmidt & Bender veya Swarovski gibi markaların muhteşem olduğunu da belirtmek lazım .