Öncelikle Izmir'den selamlar. Çocukluğumdan beri asker olmak istemiş, silahlara çok ilgi duymuş biriyim.Bu sene Deniz Astsubaylığı kazandım ara sınıftan ama ne yazıkki F dersim olduğu için bir tane adaylığım sonlandırıldı bu sene tekrar gireceğim inşallah.Silahlara çok ilgi duymuşumdur her zaman ondan dolayı 18 i doldurur doldurmaz ruhsat çıkarıp 2 tüfek sahibi oldum çok şükür ustalar, fakat ne yazıkki başıma talihsiz bir olay geldi 10 gün önce, derdime derman ararken de forumu buldum katılarak tecrübelerinizden yararlanıp, avcılık-atıcılık konusunda bilgi sahibi olmak istedim.
Çeşme yolundan giderken zeytinler köyüne giden bir yol var ıssız sakin tenha bir yol, en yakın yerleşim yerine 5-10 km uzaklıkta. Oraya 2 arkadaşım ile gidip tüfeklerimizle hedef atıcılığı yapmak için yanımıza içi boş 10 tane soda şişesi aldık. Gidip 1-1:30 saat keyifli bir şekilde 100 adete yakın tek kurşun attıktan sonra jandarmalar arabamızın yanında bizi beklemiş. Bizim tüfeklerimiz içi boş kılıfında şekilde yanlarına gittik. Ruhsat sordu işlem yapılcak dedi tüfekleri aldı karakola sürdü arabasını bizde takip ettik araba ilen arkalarından. Karakola girdikten sonra bize tüfeklerinize milli parklar tarafından el konulacak, idari de para cezası uygulanacak dedi ve Ruhsatlı Kral Tactical L pompalı tüfeğime hiçbir tutanak belge vermeden el koydu..
Şimdi ustalar benim biraz garibime gitti ruhsatlı tüfeğe el koyması nasıl oluyor tam anlamadım ayrıca en yakın yerleşim yerine 5-10 km uzaklıkta olan bir yerde ateş etmek nasıl yasak olabilir para cezası alabilir? Özellikle sordum meskun mahal dışında veya içinde hiçbir şekilde ateş edemezsin dedi 1. kademeli uzman çavuşumuz. Yorumlarınızı bekliyorum yanlış bildiğim birşey varsa lütfen bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygılar...