Kurak geçen sezon başlarında daha çok olduğunu bilmiyordum şimdi sizden öğrendim benim bu sene 2. senem ördek avında ama haklısınız gerçekten çoktu çamurcu. İri ördekte çok aslında ama hepsi ortaya attı kendini. Hiç iriye tüfek atmadık desek yeridir çokta avcı vardı gölde belki ondan. Bizim bu avlandığımız yerde geçen senede genelde çamurcu vurduk tabi göl bu sene bambaşka çok çekik. Geçen sene 1.5metre derin olan yerlerde araba geziyor şimdi. bizimde çok keyifli bir av oldu zaten çamurcu en sevdiğim. Arjantin çamurcu avı gibi oldu sabah 10.30 avı bitirdik. Hepimizin avları daim olsun. Allah kazasız belasız nice avlar nasip etsin hepimize. Rastgele
Yıllardır takip ettiğimiz bir olay kuraklık. İki yıldır ciddi eksiklik var su seviyelerinde, bu durum popülasyonu arttırdığı gibi göldeki ördek çeşitliliğini de zenginleştiriyor. Örneğin kaşıkgaga ördeği, Işıklı Gölünde bu dönemde çok olmazdı fakat iki yıldır ciddi artışı var.
Biz açık suda avlandık. Büyük ördek baskı yediğinde kendini açığa atıyor. Bu yüzden nadir bulduğumuz çamur adasına güme yaptık. İyi sonuç verdi.
Çamurcunu biz de çok seviyoruz ve lezzet olarak da güzel bir ördek. Bol ve seri atış yaptırması avcıları cezbediyor sanırım.
Rast geleyin inşallah.