Güzel ve istendik patternler gerçekten. S4 de deneyimlediğim kadarıyla nispeten geniş namlu iç çapı ve serin/soğuk hava seviyor. Genellikle de bu bakımdan tüfek seçiyor diyebilirim. Şevki Bey'in de belirttiği üzere hızlı yanışlı baruta sahip olması atış esnasında önleme ayarı gerektiriyor. RC'nin hemen her fişeğine bayılıyorum gerçekten. Ancak yukarıda saydığımız namlu iç çapı, daralma, hava sıcaklığı, nem, barut özelliği, saçma numarası, vb. gibi noktalara azıcık kafa yormak gerekiyor. Kalıp fişek/tüfek/atış şekillerine sahipsek fişeğin iş yapmaması oldukça olası. RC bu anlamda her fişeğiyle, atıcı tarafından BELİRLİ ŞARTLAR SAĞLANDIĞI SÜRECE standart üretimler yapan ve her avcının dolabında birkaç çeşit fişeği olması gerektiğine inandığım bir marka. Pattern analizlerinde çokça kullanılmasının nedeni biraz da bu olsa gerek.
Saygılar.
İbrahim hocam güzel açıklamış. En önemli kısımlardan birisi de bu zaten. Deneme yapmıyoruz, uğraşmıyoruz ya da istemiyoruz..
Kimisi diyor ki Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok, kimisi diyor ki ne gerek var boş iş vs vs. Tamam çok da teferruata girip kafa yormaya lüzum yok ama hiç olmazsa elindeki malzemeyi tanı.
Okadar grupman testi yapıyoruz, farklı fişekler farklı şoklar deneniyor kafamızda belli başlı ölçüler oluşuyor. Sonra bunların avda olumlu yansımasını görünce kendi adıma gerçekten mutlu oluyorum. Sabah ava giderken, geçit yapacağım saatler içerisinde hava sıcaklığına önceden bakar ona göre yanımda fişek götürürüm
Öyle bodoslama kullanım yapınca olmuyor. Sabah 15 derece havada tutup rc s4 veya 34 gr atarsam beni de yorar avımı da olumsuz etkiler, sonra fişeğe tüfeğe suç bulmaya başlarım
Oyüzden, denemek ve bu sayede malzemeyi tanımak, hangi şartlarda neler yapacağını bilmek, bence çok önemli.