Daha önce 312-SE sahibi olarak bir de AK-212 w sipariþi vermiþtim ve dün tüfeðim geldi.Ýþçilik yine muazzam el ve boy kundaðý gayet zarif hantal bir tüfek deðil. 37 cm tetik çekme mesafesiyle tam bana göre.(Akdaþ artýk tetik çekme mesafesini 36 cm olarak deðiþtirecekmiþ ama isteyenler için kendi ölçülerinde kundak yapýlabiliyor.)Mekanizma pamuk gibi hayran kaldým.Eski vursanlara benziyor. 71 namlu ve 4+1 benim için en ideal yarý otomatik.Kundak gayet kaliteli güzel bir ceviz denk gelmiþ.24-34 gr arasý test atýþlarýný yaptým güzel çalýþýyor amatörce daðýlýma baktým saða sola sapma yok.Akdaþ artýk tüfeðe özel grupman kaðýdý yolluyor muhteþem bir yenilik gayet güzel bir uygulama olmuþ.
Aðýrlýk hassas terazide 3150 gr gayet makul düzeyde.
''Gelelim sýkýntýlara, aslýnda pek yok ama avrupa tüfekten yerliye geçince bazý þeyler dikkat çekiyor.Birincisi herkesin pek dikkat etmediði denge.Denge noktasý mekanizmanýn olduðu noktadan biraz daha ileride(namluya doðru) bu yüzden tüfek hafif öne yýðýlýyor (Bu duruma zamanla alýþtým her tüfeðin kendine has bir dengesi olduðu kesin artýk rahatsýz etmiyor.) 15-20 kadar fiþekte Ýki defa tutukluk yaptý mekanizma geride kaldý fiþeði sürmedi umarým geçicidir kendine gelir.(Bu durum düzeldi fabrikaya yolladým artýk sýkýntýsýz atýþ yapýyorum ) Geri tepmesi beretta kick-off'dan sonra fazla gelmiþti ama zamanla alýþtým keyifli atýþlar yapýyorum.
Kutudan bir adet Akdaþ logolu aský kayýþý, bir adet akdaþ logolu þapka, 5 adet þok (þok kaliteleri ideal düzeyde herhangi bir kusur yok),5 adet mobil þok, 5 adet açý ayar pulu( sol avans,sað avans pulu ve kundak yüksekliðini ayarlamak için -5, +5 ve -10 ibareli pullar ayrýca ben bir adet de 3 çentik uzatma þok istemiþtim), iki adet tüfek çorabý.5 adet akdaþ logolu sticker ve kullaným kýlavuzu.