Huseyin bey yorumlarında basınç ile hızı karıştırıyosunuz demek istiyor sanırım yanılıyosam Hüseyin bey düzeltsin
Evet basınçla hızın birbiriyle bir baglantısı yok gibi bencede. Fişekler genelde en az 550 bar basıncla üretiliyor. Ve bunların genel hızı 405 m/sn civarında. Ancak gram artıķca basınç artarken hız düşmeye başlıyor. Basın 850 barlara kadar çıkarken hızın 380m/sn kadar düşdüğünü göruyoruz.
Ancak biz fisek yapan avcılarda en büyük sorun malzeme uyumsuzluğu. Yani tek bir barutla ve tek bir tapayla 28 gr 34 gr aralığında dolum yapmaya çalişınca ister istemez seviye farkı oluyo buda yıldız kıvırma ihtimalinizi engelliyo.
Böyle durumda düz yani yavarlak kapama daha avantajlı oluyo.
Yıldız kıvırma icin ihtiyaçları iyi belirleyip malzemeyide ona göre tedarik etmel lazım.
İki yildır fişek dolduruyorum. Kendime yetecek kadarda bilgi sahibi oldum ama eminim hiç bişey bilmiyorum
Yıldız poze icin 30 gr bior tapalı ve 32 gr dispersante fişekler yapıyorum. 30 gr da xwad bior tapa kullaniyorum. D20 ve mke barutları kullaniyorum ve yildız kapama tam oturuyo.
Ancak aynı tapayla 28 gr ve 32 gr kötü oluyo. Dispersante fisekler icin d20 kullanirsam 33 gr koymam gerekiyo ancak mke barutla 32 gr fisekler yapıyorum güzel oturuyo
32 gr bior fisekleri phenoma için yapıyorum ve cheddite bior tapa kullanıyorum. D20 ve 206S barutları kullaniyorum. Bu ölçude güzel oturuyo. Örnegin d20 1.50 de koysam 1.60 da koysam seviye cok oynamıyo ve gayet oturaklı dolular oluyo.
Yani demem şuki eğer malzeme sorunu yaşıyacaksanız bence düz kapama ama mika kapak daha avantaj
Yok benim gibi meraklıysanız yıldız kıvırma daha daha iyi
Fisek doldurmanın keyfi paha bicilemez