Daha önce de dedim, yine diyeceğim. Bir kaç istisna hariç ne yerli tüfeklere, ne onları üretenlere ne de satanlara zerre kadar güvenim yok. Merdiven altı imalatçılar var ya, onlar en delikanlısı bir bakıma, desteklediğimden değil, adamlar bu paraya bu tüfek diyorlar. O malları alan zaten arkasında müşteri hizmetleri, servis vs aramıyor. Midemi asıl bulandıran şu "kurumsal merdiven altıcılar", faturalı dolandırıcılar, resmi kazıkçılar. Ar-Ge neymiş, kalite kontrol neymiş?!? Baka baka yapıp, yaptık oldu diyorlar. Tüfeğin "T"sinden de anlamadıklarına eminim bir çoğunun. "Bu sefer yapacağız!" diyorlar
Yahu sana yeniden icat çıkar diyen mi var? İşin tekniği ortada, git araştır bir zahmet.
Yerli tüfek tamamen şans işi. Oldu da kazara banttan düzgün tüfek çıktıysa ve sana denk geldiyse iyi. Yoksa halimiz duman. Suat Hocamızın paragon serüveni günlerce bizim bile karnımızı ağrıttı burada. Biraz edep ya! Hele ilk defa tüfek alanların durumu hepten sakat. Belki tüfek yamuk atıyor, ama arkadaş acemiyim diye kusuru kendinde arıyor. İşin aslını öğrenene kadar... Piyasadaki tüfeklerin çoğu son kullanıcı değil "ilk kullanıcı" ürünü. Giydirebildiğimiz yere kadar hesabı, ya tutarsa, adını siz koyun.
Ben yabancı hayranı değilim. İşini hakkıyla yapanın hayranıyım. Neymiş efendim 3B bozmuş... Bütün kullananlar biliyor bozduğunu. Ama Türkiye'deki tüfek firmalarını topla, beşle çarp, başının üstünde üç kere çevirip üfle; yine de o bozulan hallerine erişemezler. O zihniyet yok çünkü bunlarda. Yerli A tüfeği 2000 TL, 3B'nin en güzel B'sinin
tüfeği 5000 TL. Hangisi pahalı? Tabii ki A tüfeği. Parasının tüfeği değil çünkü. Bak ne dediler Suat Hocama? "Tüfeği düşürmüşsün!!!" 2000 TL'ye bu var işte. Tüfek almıyorsun, başına iş alıyorsun. Üzerine ararsın adamları bir sıkıntı olduğunda, adam yerine koymazlar seni.
Üzülüyorum yerlilere böyle yüklenince ama yerlilerin de şu hali çok canımı sıkıyor. Hiç kimsenin bir insanın hevesini kursağında bırakmaya hakkı yoktur! Hele kendi paranla. Yerli mi? Yer'liyiz deyip yiyoruz, n'apalım.